Hlavní obsah

Boston - Cleveland 108:83Boston nedal v prvním semifinále NBA Clevelandu šanci

Basketbalisté Bostonu vstoupili do finále Východní konference NBA jasným vítězstvím nad Clevelandem 108:83. Základ k výhře položili Celtics už v první čtvrtině, kterou ovládli 36:18.

Foto: Michael Dwyer, ČTK/AP

Bostonský Jayson Tatum (0) a JR Smith (5) z Clevelandu.

Článek

Cleveland naposledy v utkání vedl ve 3. minutě 6:3, následujících osm minut však na hřišti dominovali domácí, kteří tento úsek vyhráli drtivým rozdílem 26:3. Boston se pravidelně prosazoval v útoku, zatímco hosté se trápili. Ve druhé čtvrtině náskok domácích dále narůstal, a tak Celtics vedli v poločase 61:35. Hosté za první půli z 11 pokusů netrefili ani jednu trojku.

Ve třetí čtvrtině přišlo zlepšení Cavaliers, kteří tuto část vyhráli 29:17, ale obrat se nekonal. Celtics byli lepší ve všech činnostech a došli si pro pohodlné vítězství.

Klíčem k jejich úspěchu bylo, že udrželi na uzdě nejlepšího střelce letošního play off LeBrona Jamese, který dohrál s 15 body, devíti asistencemi a také sedmi ztrátami. James hraje konferenční finále podesáté v kariéře a teprve podruhé tuto sérii začal prohrou.

Nejlepším střelcem Clevelandu byl se 17 body Kevin Love. Na straně domácích se Jaylen Brown dostal na 23 bodů, Marcus Morris přidal 21 bodů a 10 doskoků, Al Horford zaznamenal 20 bodů. Nováček Jayson Tatum poprvé po sedmi zápasech nepřekonal hranici 20 bodů, jež mu unikla o čtyři body. Boston vyhrál na trojky 11:4.

"Snažím se vést tým jak nejlépe dovedu a dávat ostatním příklad," uvedl Horford o mladém týmu Celtics, jenž postoupil do konferenčního finále i bez zraněných hvězd Kyrieho Irvinga a Gordona Haywarda.

Série pokračuje v Bostonu v úterý, dnes startuje finále na Západě mezi Houstonem a Golden State.

Finále Východní konference play off NBA - 1. zápas:
Boston - Cleveland 108:83

Reklama

Související témata: