Hlavní obsah

Basketbalistky čeká ve skupině ME Turecko a Lotyšsko

České basketbalistky se příští rok při obhajobě titulu na mistrovství Evropy v Itálii utkají v základní skupině A s Tureckem, Lotyšskem a vítězem dodatečné kvalifikace. Turnaj se bude hrát od 24. září do 7. října stejným systémem jako letošní mistrovství světa. Z každé skupiny postoupí tři týmy do osmifinálové skupiny, kterou vytvoří s družstvy ze sousední základní skupiny.

Článek

Na české basketbalistky tak v případě postupu čekají týmy ze skupiny B, kam byly dnes v Chieti nalosovány Belgie, Rumunsko, Německo a Litva. "Naše skupina je sice dost těžká, ovšem týmy ve skupině B nejsou tak silné. Takže z tohoto pohledu k nám byl los celkem příznivý. Ovšem toto jsou zatím jen předběžné prognózy," řekl ČTK trenér českých basketbalistek Jan Bobrovský.

Ve skupině C budou hrát domácí Itálie, Francie, Řecko a Rusko a ve skupině D Bělorusko, Srbsko, Chorvatsko a Španělsko. "Nejtěžší bude zřejmě skupina C, v níž bude mít Itálie dost těžkou cestu k postupu. Hlavně bude obtížné následné čtvrtfinále," uvedl Bobrovský.

Také manažer reprezentace Jiří Hamza označil základní skupinu za dost těžkou. "Ovšem při obhajobě titulu si nemůžeme vybírat. Určitě bude velmi silný soupeř, který vzejde z dodatečné kvalifikace. Vždyť například basketbalistky Polska, Ukrajiny, Slovenska jsou velmi silné. Výhodou je určitě slabší skupina B. Do čtvrtfinále by bylo výhodné postoupit z prvního místa. Týmy Ruska, Španělska, Francie totiž budou nepříjemné," dodal Hamza.

Los mistrovství Evropy 2007
Skupina Avítěz dodatečné kvalifikace, Turecko, Lotyšsko, Česko
Skupina BBelgie, Rumunsko, Německo, Litva
Skupina CItálie, Francie, Řecko, Rusko
Skupina DBělorusko, Srbsko, Chorvatsko, Španělsko

Reklama

Související témata: