Hlavní obsah

Pauza je mírným optimistou

PRAHA

Spokojen s výsledky, ale víceméně i s předvedenou hrou, je trenér Pavel Pauza po triumfu házenkářské reprezentace na hodonínském Poháru České televize, který byl důležitým testem národního týmu v přípravě na lednové MS.

Článek

"Vítězství nad Finskem i Belgií se očekávala, ale skalp Egypta, který potkáme i na šampionátu v Brémách, mě opravdu těší. V herním projevu by se ještě daly najít nedostatky a určitě musíme zapracovat na zpřesnění i zrychlení přechodu do útoku, ale pod dojmem turnaje snad mohu být mírným optimistou, že jdeme správnou cestou," říká Pauza.

"Pro sebedůvěru týmu je dobře, že Egyptu znovu ukázal sílu před vzájemným duelem v Německu a poznal, co na něj platí. Na rozdíl od soupeře, který těžko může rapidně změnit styl hry nebo nasadit nějakou dosud tajenou hvězdu, my máme tři esa v rukávu, protože v Hodoníně nemohly nastoupit marodící opory Kubeš, Házl a Jícha," líčí Pauza s očekáváním, že mezi Českem a Egyptem se na MS rozhodne o druhém postupujícím ze skupiny, v níž dále účinkují obhájce titulu Španělsko a přece jen slabší Katar.

Egypt nesmí podcenit

Varuje ale před podceněním afrického protivníka. "Nechci říkat, že nás Egypt na šampionátu nemůže překvapit, určitě tam půjde do utkání s daleko větším nasazením, ale i my jsme určitě schopni výkon stupňovat," tvrdí český kouč, jenž má jasno o základu mužstva pro MS. "Už nosím v hlavě představu o nominaci, která se moc nebude lišit od sestavy z Hodonína doplněné o zmíněné absentující trio, které má být v horizontu pár týdnů fit," míní.

Pauzu těší stabilní forma brankáře Galii i dalšího klíčového hráče, pivota Juříčka. Sobol se mu ukazuje jako vhodná alternace na křídlo k Filipovi, univerzálnost znovu prokazuje Nocar, ambice levoruké spojky naplňuje Řezníček a střelecky se dokázali prosadit i Mráz a Szymanski. "Otevřená jsou tak dvě, tři místa v týmu a do konce roku bych chtěl kádr, abychom měli po Novém roce klid na finální přípravu," líčí trenér.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články