Hlavní obsah

ČR - Finsko 3:1Volejbalistky mají po výhře nad Finskem v Evropské lize bronz

Budapešť

České volejbalistky zdolaly v zápase o bronzové medaile v Evropské lize Finsko 3:1 po setech 25:17, 28:26, 25:27 a 25:21. Svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera splnily v Budapešti roli favoritek, s výjimkou prvního setu ale musely o vítězství s houževnatými soupeřkami tvrdě bojovat. Ve třetím setu české volejbalistky neproměnily tři mečboly. Ve finále zvítězilo Bulharsko nad domácím Maďarskem hladce 3:0.

Článek

Na výkonu českého týmu se částečně podepsala čtvrteční semifinálová prohra s Maďarskem, která znamenala konec nadějí na účast v kvalifikaci o Ligu národů. Postup do turnaje, který se odehraje v příštím týdnu v peruánské metropoli Limě, si vybojovali oba finalisté z Budapešti. Letošním bronzem z Evropské ligy české reprezentantky navázaly na zlaté medaile z roku 2012.

Trenér Pommer sáhl oproti předcházejícímu duelu v základní sestavě ke dvěma změnám, když Andreu Kossányiovou s Veronikou Struškovou nahradily Eva Hodanová s Kateřinou Holáskovou. Finky v prvním setu udržely vyrovnané skóre do stavu 13:13, ve druhé polovině ale přenechaly iniciativu soupeřkám.

Ve druhém setu se hra vyrovnala, Seveřanky se vzchopily k odporu. V dramatické koncovce nevyužilo Finsko dva setboly, naopak český tým třetí možnost proměnil.

V následujícím setu měly české volejbalistky ve hře velké výkyvy. Získaly šestibodový náskok (15:9), který ale dovolily soupeřkám zlikvidovat. V koncovce vedly 24:21, ale ani tuto výhodu neproměnily. Sadu prohrály a pomohly Finkám vrátit se do zápasu.

Také ve čtvrtém setu, který přinesl přetahovanou o každý míč, měl český tým opět náskok 24:21. Tentokrát už ale Finkám svěřenkyně trenéra Pommera zvrat nepovolily. Hlavní oporou českého týmu byla Michaela Mlejnková s 25 body, Hodanová si připsala 19 bodů.

Final Four Evropské ligy volejbalistek v Budapešti:
O 3. místo:
ČR - Finsko 3:1 (17, 26, -25, 21)
Rozhodčí: Nederhoed (Niz.), Cambré (Belg.). Čas: 109 min. Diváci: 700.
ČR: Holásková 14, Valková 4, Hodanová 19, Purchartová 7, Toufarová 13, Mlejnková 25, libero Dostálová - Baumruková, Kopáčová, Orvošová. Trenér: Pommer.
Nejvíce bodů Finska: Karhuová 17, Vilponenová, Pihlajamäkiová a Öhmanová po 13.
Finále
Maďarsko - Bulharsko 0:3 (-12, -25, -14)

Reklama

Související témata: