Hlavní obsah

Fanoušek nesmí za rasistickou poznámku chodit na NBA

ORLANDO

Americký basketbalový fanoušek se připravil rasistickou poznámkou o možnost chodit na zápasy NBA. Příznivec Orlanda urazil v minulém týdnu při přípravném utkání mezi Magic a Houstonem hostujícího pivota Dikembeho Mutomba a za trest musel odevzdat svoji permanentku, navíc má od klubu i vedení NBA celoroční zákaz vstupu na utkání elitní zámořské soutěže.

Foto: REUTERS

Dikembe Mutombo (vpravo) ještě v dresu New Yorku.

Článek

Fanoušek Hooman Hamzehloui bude pykat za to, že nazval Mutomba, rodáka z Konžské republiky, "opicí". Basketbalista na pokřik z hlediště emotivně zareagoval a vyslal ze hřiště směrem k autorovi blíže nespecifikované gesto. Hamzehloui po incidentu zápas nedokoukal, protože byl z haly vyveden. Vedení ligy mu nyní zakázalo přístup na všechny zápasy NBA. Klub z Orlanda mu prý proti vrácené permanentce vyplatí zpět peníze.

Mutombo tehdy po zápase řekl, že pokud by se případ opakoval, asi by se neudržel a vyběhl by za hříšníkem do hlediště, i kdyby za to měl sám dostat trest. V pondělí už ale v televizi prohlásil, že na Hamzehlouiho zapomněl. "Nemohu říct, že bych z toho byl šťastný," komentoval trest pro fanouška. Sám se už od něj dočkal podle agentury AP písemné omluvy, osobní setkání ale odmítl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články