Hlavní obsah

Večeřovou motivovalo před koncem basketbalové kariéry MS v Brně

Jednatřicetiletá basketbalistka Ivana Večeřová ukončí po mistrovství světa, které se uskuteční v září v Česku, reprezentační kariéru. Dlouholetá opora národního týmu po dvou posledních sezonách strávených ve Valencii a Istanbulu uvedla, že se už basketbalu, tréninků a únavného cestování přesytila.

Článek

Večeřová také uvedla, že se definitivně s basketbalem zatím neloučí, protože chce odehrát nadcházející sezónu v brněnském Valosunu. "Kdyby nebyl světový šampionát v České republice a v Brně, tak jsem už zřejmě skončila úplně. Necítím další touhu pokračovat. V Turecku jsem si ujasnila své priority a také cíle, kam chci dál v životě jít," prohlásila.

Večeřovou trápila častá zranění, nejhorší utrpěla před pěti lety ve finálovém zápase mistrovství Evropy v Turecku s Ruskem, kdy si přetrhla křížové vazy v koleně a takřka celá následující sezona jí utekla. "Basketbal miluji, ale vzhledem ke zdravotním problémům hledám motivaci docela obtížně. Mistrovství světa v domácím prostředí bylo pro mě novou výzvou, i když jsem ji v sobě také jen těžko hledala," přidala. "Už mě neláká ani olympiáda v Londýně. Zažila jsem dvoje hry v Aténách a Pekingu. Nemám energii a morálku, kterou jsem dávala v mládí přípravě. Všechno je za mnou," uvedla.

"Mám v životě další věci, které bych si chtěla vyzkoušet. Nevěnovala jsem se dostatečně rodině, chtěla bych jít dál a poznat nové věci," dodala Večeřová, která byla u nejslavnější období českého ženského basketbalu, který v roce 2005 získal titul mistryň Evropy, vystoupila i na nejvyšší stupínek v klubové Evropské lize. Zahrála si nejvyšší korejskou ligu a při basketbalu zvládla zcela snadno i vysokoškolské studium.

Reklama