Hlavní obsah

Všechny zápasy českých basketbalistek na MS v Brně jsou vyprodané

BRNO

Všechny zápasy českých basketbalistek v brněnské skupině mistrovství světa jsou vyprodané. Šampionát začne ve čtvrtek v Brně a v Ostravě a domácí reprezentantky čeká v Městské hale ve Vodově ulici od 18:00 utkání s Argentinou. V pátek ve stejný čas se české basketbalistky střetnou s Ruskem a v sobotu od 20:15 uzavřou boje ve skupině zápasem s Japonskem.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Městská hala míčových sportů v brněnské Vodově ulici, kde budou hrát zápasy MS české basketbalistky

Článek

"Fanoušci mají ještě naději, neboť mezinárodní basketbalová federace FIBA si objednala větší počet vstupenek. Vrácené lístky dáme do předprodeje," uvedl na dnešní tiskové konferenci v Brně předseda organizačního výboru brněnské skupiny Jan Peška.

V Brně podle něho přicházela pro šampionát v úvahu ještě hala Rondo a některý z pavilonů na Brněnském výstavišti. "Městská hala vyhovuje po všech stránkách požadavkům FIBA. Hala i zázemí jsou dnes z 90 procent připraveny. Inspekce FIBA byla naprosto spokojena. Týmy zatím trénují v hale univerzitního kampusu," dodal Peška.

Předseda České basketbalové federace Miroslav Jansta připomněl, že v Evropě se mistrovství světa uskuteční popáté, z toho podruhé v Česku. "Světovost českého basketbalu drží ženy, jsou naším nejúspěšnějším kolektivním sportem. Pouze české basketbalistky startovaly od roku 1992 na olympijských hrách v kolektivních sportech," dodal Jansta.

Brno je v posledních letech tradiční basketbalovou baštou. "Trenér Jan Bobrovský a manažer Jiří Hamza měli velkou zásluhu, že v roce 2006 vyhrály Brňanky Evropskou ligu. Proto jsme také rozhodli, že hlavní skupina světového šampionátu bude v Brně," poznamenal Jansta.

Reklama