Hlavní obsah

Veselá po návratu ze zámoří už spí v čase, kdy se má

BRNO

Obava ze složité aklimatizace po přesunu ze zámoří do Evropy se nenaplňuje, jedna z klíčových hráček české basketbalové reprezentace a vítězka WNBA Jana Veselá je již po třech dnech s družstvem srovnaná s časovým posunem.

Článek

„Spím dobře a hlavně v čase, kdy se má. Občas si zívnu dopoledne, ale to je taková odeznívající únava. Člověk to hned rychle rozběhá a přes den máme nabitý program, takže do postele jdu docela utahaná,“ říká 26letá basketbalistka, která při letu domů studovala všechny herní kombinace českého týmu. „Věděla jsem, že času bude málo, tak jsem se snažila připravit a jsem chytrá, tak mi to šlo,“ směje se s tím, že pořád je to basketbal, který se hraje pět na pět.

„Hodně věcí na hřišti už dělám automaticky, některé i podle citu,“ tvrdí křídlo vítězného Seattlu. Její bezproblémové zapadnutí do týmu oceňuje i trenér Lubor Blažek. „Vesi mi udělala hroznou radost tím, jak dorazila takticky připravená. Její herní inteligence je tak vysoká, že v určitých situacích je na tom lépe než třeba jiné holky, která tady s námi byly celé léto,“ říká trenér.

Veselá doufá, že krátká společná příprava nebude handicapem pro ni, ani pro tým. Už dlouho dopředu ale bylo jasné, že kvůli povinnostem v zámoří přijede až těsně před MS. „Je jasné, že to asi nebude takové, jako kdybych tady byla s holkama celé léto, ale některé věci jsem jim opravdu nezáviděla, třeba to, jak běhaly v Tatrách.“

Myšlenky na WNBA a vzpomínky na oslavy po vítězném finále s Atlantou si vnitřně zakázala. „Úplně jsem přepnula, teď už mám v hlavě už jen šampionát.“ Do začátku MS zbývají doslova hodiny. „Už se těším, až to vypukne. „Společně s Ruskou Abrosimovovu jsme z klubu odletěly do Evropy asi první, ten den, dva dny náskoku se při aklimatizaci hodil. Holky v Seattlu se ani moc nevyptávaly, jen je zajímalo, jaké je u nás počasí,“ tvrdí Veselá.

Reklama