Hlavní obsah

Veselá: Argentinky nás presinkem potrápily, ale krize nepřišla

Jana Veselá byla nejlepší hráčkou úvodního zápasu basketbalistek na světovém šampionátu. Proti Argentině z ní doslova sálalo sebevědomí. Nejen, že si připsala třináct bodů, ale i v obraně svým nasazením nutila soupeřky ke ztrátám a vedle 14 doskoků si připsala i úspěšné bloky.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Česká basketbalistka Jana Veselá v utkání MS v Brně proti Argentině.

Článek

Máte dobrý pocit z vítězné premiéry?

Docela jo, až na pár drobných komplikací jsme utkání s Argentinou zvládly dobře. Pro každou hráčku je super, že jsme vstoupily do mistrovství vítězstvím. Především začátek nám vyšel skvěle, v obraně jsme si soupeřky dobře přebíraly a moc jim toho nedovolily. Teprve když hodně přitvrdily a sudí jim to tolerovali, už to nešlo tak lehce.

Překvapily vás tím?

To ani ne. Byly už mínus devatenáct bodů a vlastně neměly co ztratit. Spíš nás tím presinkem potrápily a přinutily ke ztrátám. Do žádné kritické chvíle to však nedošlo, dokázaly jsme se docela rychle uklidnit a pomáhat si s vyvážením míče.

Právě v těchto okamžicích jste byla klíčovou hráčkou, ani nebylo znát, že jste kvůli působení ve WNBA neabsolvovala s týmem přípravu...

Ze začátku jsem se do toho moc nehrnula, spíš jsem se jen chtěla začlenit do týmu, ale pak jsem cítila, že mi to jde a brala odpovědnost na sebe. Snažila jsem se co nejvíc pomoct. Rozhodně jsem se ale nebála, že bychom to utkání ztratily.

Byla jste nejužitečnější českou hráčkou, nakonec jste na palubovce strávila i nejvíc minut ze všech...

Bilanci double - double jsem opravdu už dlouho neměla. V reprezentaci mám úplně jinou úlohu než v Seattlu, tam jsem byla ráda za každou minutu. Tady se dostanu daleko víc k míči a když jsem volná, tak vystřelím. Ke konci jsem trochu cítila únavu, ale to už bylo jasné, že zápas jde k vítězné tečce. Bylo taky dobře, že se v něm mohly protočit všechny hráčky.

Co s vámi dělalo domácí prostředí?

Po hrozně dlouhé době jsem si zahrála v Česku a fanoušci byli fakt parádní. Atmosféra v hale mi připomněla vítězné tažení Euroligou před čtyřmi lety.

Reklama

Související témata: