Hlavní obsah

Brazilský skalp věnovaly basketbalistky úžasnému publiku v Brně

BRNO

Za vítězství rozdílem čtrnácti bodů nad Brazilkami se vyprodaná brněnská hala odvděčila českým basketbalistkám bouřlivými ovacemi. Hráčky pak skalp čtvrtého týmu z minulého MS věnovaly právě úžasnému publiku. Atmosféra po skončení utkání, které pečetilo český postup do čtvrtfinále, byla skutečně nádherná.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Hráčky českého týmu se zdraví s diváky po vítězném zápase s Brazilkami.

Článek

„Šlo nám o to vítězství i pro skvělé diváky, kteří tady chodili. Zasloužili si ho a nám se bude odsud lépe odjíždět s vítězným pocitem,“ říkala nejlepší česká střelkyně Eva Vítečková. „Lidi v hale byli fakt ohromní, fandili nám za každé situace,“ říkala Ivana Večeřová, kterou závěrečný potlesk vstoje a mohutné skandování "Holky, děkujeme" dojal téměř k slzám.

„Těžko se mi mluví. U každé hymny mi dochází, že tady s nároďákem končím a bylo moc krásné si ještě něco takového prožít. Ten zápas stál hodně energie, ale Brazilky jsme uběhaly. Udržely jsme se v pohybu, prostě jsme chtěly vyhrát víc,“ doplnila Večeřová.

Vítečková si zápas uživala od třetí čtvrtiny

„Nezabrala ani brazilská zóna, od poloviny zápasu jsem už měla hodně dobrý pocit, to už náš náskok jen rostl,“ připustila Vítečková. „Brazilky jsou technicky dobře vybavené hráčky. Pokud dostanou míč do podkošového prostoru, tak jej většinou zakončí přesnou střelou. V tomto směru je jejich síla ohromná. Když jsme ale jejich pivotky dostali dál od koše, najednou přibylo našich doskoků i přesnějšího zakončení,“ říkal trenér Lubor Blažek.

Na klíčové okamžiky zápasu nasadil exbrněnskou pětici Horáková, Veselá, Vítečková, Večeřová, Kulichová a vzpomínka na staré zlaté časy týmu pod vedením kouče Bobrovského slavila úspěch. „Tahle sestava si sedla,“ připustil Blažek. „Bylo znát, že něco spolu máme odehráno,“ pousmála se Vítečková. Trenér taky speciálně chválil Petru Kulichovou. „Našli jsme správně chvíli, kdy se na turnaji konečně začala cítit dobře," poznamenal.

„Snažila jsem se co nejlépe odvést svou práci pod košem a jsem ráda, že se mi povedlo chytit hned první akcí zápasu. Dala mi sebevědomí a diváci nás až neskutečně táhli, to byl velkolepý zážitek,“ líčila nejvyšší česká hráčka. „Měly jsme v Brně opravdu fantastickou podporu, snad se jí dočkáme i ve Varech. Budeme to potřebovat,“ říkala kapitánka Hana Horáková.

Reklama

Související témata: