Hlavní obsah

Španělky dosáhly poprvé na světovou medaili, z Varů si odvezou bronz

KARLOVY VARY

Zavedené pořádky ve světě ženského basketbalu už neplatí. Obhájkyně titulu Australanky skončily až páté, minule stříbrné Rusky dokonce až sedmé. Naopak slaví Španělky, které si vítězstvím v utkání o třetí místo na letošním MS v Karlových Varech zajistily historicky první medaili ze světového šampionátu.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Laia Palauová (vlevo) ze Španělska a Aliksandra Tarasavová z Běloruska v utkání o 3. místo na MS

Článek

„Byl to náš sen. Z Evropy vozíme medaile v poslední době pravidelně, teď jsme chtěly mít i tu světovou. Snažily jsme se hrát zodpovědně hlavně pod vlastním košem, musely jsme prokázat i hodně trpělivosti,“ říkala 35letá kapitánka Amaya Valdemorová.

Španělky vedly během zápasu nad Běloruskem už o téměř dvacet bodů, ale když se chytily pivotky soupeřek, čtvrthodiny před koncem byl stav jen 46:45. Nakonec rozhodl výrazně menší počet ztrát vítězek, běloruský tým v závěru vypadal hodně unaveně. „Bylo to utkání hodně o síle, nejen fyzické, ale i psychické,“ přiznala nejlepší střelkyně poražených Anastasia Veremejenková.

MS basketbalistek
O 3. místo
Španělsko–Bělorusko 77:68 (Lyttleová 22, Torrensová 19, Valdemorová 16, Montaňanaová 12 – Veremejenková 20, Levčenková 14, Anufryjenková 9, Trofimovová 8)
O 5. místo
Austrálie–Francie 74:62 (Jacksonová 13, Cambageová 12, E. Phillipsová 11 – Godinová 11, Beikesová 10, Digbeuová 9)
O 7. místo
Rusko–Korea 87:76 (Korstinová 21, Stěpanovová 16, Daniločkinová 13 – Pon Jon-ha 24, Čung Sun-min 21, Sin Čung-ča 12).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články