Hlavní obsah

Basketbalistky si užily i oslavu stříbra v Puppu, spát šly až ráno

KARLOVY VARY

Stejně jako parádní atmosféru při finálovém zápase s Američankami si užily české basketbalistky i oslavu stříbra z domácího mistrovství světa v karlovarském grandhotelu Pupp. Spát šly až za svítání, unavené z náročného turnaje i večírku. Dobrou náladu, úsměv na tváři a medaile na krku ale měly pořád.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

České basketbalistky se radují ze stříbrných medailí

Článek

„Nakonec se rozjela perfektní zábava a povedla se nám i fajn tečka za úžasným turnajem,“ líčila Petra Kulichová. Po finálové porážce 69:89 s USA dorazily reprezentantky do hotelového baru, kam byli zváni i příbuzní a partneři, krátce po půlnoci a večírek zahájil přípitek šampaňským a trenérova řeč.

„Daly jste do toho srdce a chci vám všem poděkovat za krásný zážitek,“ dojímal se Lubor Blažek obklopen hráčkami, kterým přišly během noci gratulovat i cizinky z české ligy, řecká hvězda USK Praha Evanthia Maltsiová nebo rozehrávačka USK Praha Lindsay Whalenová, která do baru přivedla i další americkou šampiónku Dianu Taurasiovou. „Bylo od nich hezké, že s námi přišly posedět, “ mínila Kulichová.

Vedle sektu se pilo pivo, becherovka a hlavně víno. „Nešlo ale o žádnou alkoholovou smršť, spíš se holky dobře bavily. Byla sranda, skvělá nálada, všechno ale na úrovni,“ řekl kouč, jenž ale nakonec ztratil pojem o čase a po dotazu, jestli by nebyla nějaká večeře, byl číšníkem jemně upozorněn, že je už pět ráno.

O dvě hodiny později už ale spěchal do karlovarského televizního studia, aby stihl ranní vysílání. „Nikdy jiný z týmu by nevstal. Už se ke mně doneslo, že jsem mluvil dobře, ale vypadal hrozně,“ smál se Blažek

Hráčky hned po probuzení spěchaly domů, zejména legionářky mají nabitý program kapitánka Hana Horáková se má už ve středu hlásit v novém angažmá ve Fenerbahce Istanbul a Jana Veselá ještě před odletem do Valencie potřebuje zajít k zubaři, aby napravil následky nešťastné finálové srážky.

Reklama