Hlavní obsah

ČR - Slovensko 11:3 Čeští florbalisté zahájili Polish Cup výhrou

Zielonka
Aktualizováno

Čeští florbalisté vyhráli na úvod Polish Cupu v Zielonce nad Slovenskem 11:3. Třemi brankami a jednou asistencí k tomu pomohl sedmnáctiletý Filip Langer, hattrick zaznamenal také Martin Tokoš. V sobotu od 16:00 čeká svěřence trenéra Petriho Kettunena duel se Švýcarskem.

Článek

Češi se poprvé prosadili v páté minutě, kdy využil přesilovou hru Langer a za 111 sekund zvýšil Tokoš. Ještě v úvodní části se prosadil kapitán Matěj Jendrišák a ve 22. minutě zvýšili během 37 sekund Ondřej Němeček v další přesilovce a Marek Bräuer, který ozdobil gólem svůj premiérový start za národní tým.

Slováci, které vede český trenér Radomír Mrázek, v závěru druhé části snížili v početní výhodě díky Luboši Šefčíkovi. V závěrečné části ale Češi dovršili vysokou výhru i díky dalším třem využitým přesilovkám. Shodně dalšími dvěma góly zkompletovali hattrick Tokoš s Langerem.

"Jsme spokojeni s první půlkou utkání, kdy jsme se drželi toho, co jsme chtěli. Od druhé poloviny byla hra i vinou oslabení více rozkouskovaná a neplnili jsme některé připravené věci. To lehce zkazilo celkový obrázek," řekl asistent trenéra Milan Fridrich.

"Pozitivem bylo, že když jsme se drželi jednoduchých věcí, dostávali jsme se poměrně dobře do šancí. Nechyběl pohyb a měli jsme hru pod kontrolou, na čemž musíme stavět," dodal Fridrich.

Polish Cup florbalistů v Zielonce (Polsko):
ČR - Slovensko 11:3 (3:0, 2:1, 6:2)
Branky a nahrávky: 5. Langer (D. Šebek), 7. Tokoš (Jendrišák), 15. Jendrišák (D. Šebek), 22. Němeček (Langer), 22. Bräuer (Šešulka), 41. Tokoš (D. Šebek), 44. Marek Beneš (Rýpar), 45. Tokoš, 48. Langer (Jendrišák), 54. Langer (Rýpar), 58. Jan Šebesta (Marek Beneš) - 40. Šefčík (Gál), 51. Miške (Gál), 58. Nehila. Rozhodčí: Burek, Czarnecki (oba Pol.). Vyloučení: 2:4, navíc Gašpařík (SR) 5 min. Využití: 5:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 63.
Švýcarsko - Polsko 10:1 (4:1, 4:0, 2:0)
Turnaj tří zemí florbalistek v Salu (Finsko):
Finsko - Švýcarsko 4:4 (1:0, 3:2, 0:2)

Reklama

Související témata: