Hlavní obsah

Vedoucí Mladá Boleslav rozdrtila Střešovice

Praha

Florbalisté Mladé Boleslavi rozdrtili v 17. kole superligy Tatran Střešovice 15:1 a a vedou tabulku o osm bodů před Chodovem a Vítkovicemi. Pražané deklasovali Pardubice 17:4, Ostravané zvítězily nad Českou Lípou 12:4. Oba týmy odskočily na sedm bodů Spartě, která má k dobru nedělní dohrávku s nováčkem Hattrickem Brno.

Foto: Sport.cz

Florbalistům Tatranu Střešovice se v poslední době nedaří. (Ilustrační foto)

Článek

Na kanonádě Mladé Boleslavi, která už v osmé minutě vedla 8:0, se podílel pěti body za tři branky a dvě asistence Tadeáš Chroust. "Dneska jsme byli svědky zápasu, kde těžko našim hráčům něco vytýkat. Byli jsme efektivní v koncovce, trpěliví na balónku. Tím, že zápas byl v první třetině rozhodnutý, se další dvě třetiny spíš dohrávaly," řekl trenér Mladé Boleslavi Petr Novotný.

Pod výhru Chodova nad Pardubicemi 17:4 se podepsal šesti body (3+3) Daniel Eremiáš a pěti body (3+2) Petr Majer. "Od druhé třetiny jsme zjednodušili hru a projevilo se to na počtu gólových situací, které jsme dnes proměňovali. Skvělý výkon od mladých pušek a pokladník se raduje. Doufám, že to pro Pardubice bude pomyslné dno, od kterého se odrazí, protože na superligovou mapu tenhle klub patří," uvedl kouč Chodova David Podhráský.

Za Vítkovice vstřelil hattrick Marek Bräuer a čtyři body za gól a tři asistence zaznamenal Ondřej Firda. "První třetina byla bohužel pomalejší. Od druhé třetiny jsme chytli zápas do svých rukou a postupně navyšovali skóre. Lípa nám to dnes místy hodně usnadnila," uvedl kouč Pavel Brus.

Reklama