Hlavní obsah

Šampionát jsme si prohrály už v semifinále, uznala Christianová. Skončí až po medaili

Michal Osoba (Neuchatel)Sport.czPrávo

Finská hvězda Veera Kauppiová umně schovala svoji střelu a česká brankářka Jana Christianová ji pořádně zahlédla až v brance. Konec nadějí, zase čtvrté místo… „Říkaly jsme si, že tahle hráčka nesmí vystřelit, vždyť patří k nejlepším na světě. Bohužel jsme si to nepohlídaly,“ mrzelo oporu českých florbalistek.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Česká brankářka Jana Christianová v zápase o bronz s Finskem.

Článek

Před osmi lety byla nejlepší brankářkou turnaje v St. Gallenu, z něhož si české hráčky odvezly historický bronz. Pak ale přišly čtyři porážky v boji o 3. místo, všechny o jediný gól. U tří z nich byla v brance Christianová.

„Tady jsme byly v blízko medaili v semifinále i teď v utkání o bronz, o to víc to mrzí,“ připomněla sobotní promrhaný pětigólový náskok v duelu se Švýcarkami. „Tenhle šampionát jsme si prohrály v semifinále, zápas o bronz už byl víc o štěstí,“ říkala devětadvacetiletá gólmanka pražského Chodova.

I když turnaj v Neuchatelu nekončila s medailí na krku, je přesvědčena, že se česká reprezentace brzy nějaké dočká. „Máme podle mě do budoucna hodně silný tým. Možná dvě tři holky ukončí kariéru, ale když zůstane z větší části pohromadě, věřím, že se hodně poučil do dalších šampionátů,“ zůstává optimistkou Christianová.

A progres mladého týmu by chtěla sledovat i z branky. „Jsem rozhodnutá pokračovat,“ potvrdila. „A i kdybych chtěla končit, tak určitě ne takovým zápasem. Skončím, až bude medaile,“ předsevzala si s vírou, že nebude muset chytat do příliš vysokého věku.

Reklama