Hlavní obsah

Florbalisté Tatranu znovu porazili Future a jsou krok od finále

PRAHA

Ve florbalové bitvě o Prahu mají zatím navrh hráči střešovického Tatranu. Ve druhém semifinálovém duelu extraligového play-off ve středu porazili SSK Future 7:2 a v sérii hrané na tři vítězná utkání vedou již 2:0. Tatranu k jednoznačnému vítězství pomohly tři využité přesilovky, hattrick oslavil kanonýr Michal Jedlička. Třetí zápas se hraje v hale Sparty na Podvinném Mlýně v sobotu.

Článek

První nebezpečnější akci předvedli hráči Future, Freundovu střelu ale brankář Kafka vyrazil. Na druhé straně netečoval přesně Richter a Future se vzápětí dostali do vedení, když se Freund elegantně uvolnil na levé straně a ladným obloučkem přehodil brankáře Tatranu.

Gólman Future Rytych držel čisté konto i po nebezpečné dorážce Vávry, Kafka pro změnu nedovolil zvýšení náskoku po rychlém průniku 2 na 1. Tatran se dočkal vyrovnání ve 13. minutě, kdy Jedlička po přistrčení Von der Pahlena pálil přesně z levé straně k zadní tyči a Future pak před koncem třetiny přežili dvouminutové oslabení.

V úporném boji o každý míček mohli získat navrch po polovině zápasu hráči Future, vyloučení Štegla ale nevyužili a vzápětí pykali po faulu Tyla, které potrestal přesnou ranou zdálky Garčar. A vzápětí přišlo 66 sekund hrůzy pro hostující tým. Rytycha totiž chvíli po druhém gólu propálil Richter a o necelou půlminutu později se prosadil lišáckou kličkou zpoza branky Jedlička.

V úvodu třetí třetiny Future snížili zásluhou Freunda, vzápětí ale fauloval Ryneš a Tatran při početní výhodě opět trestal, když se potřetí v zápase trefil Jedlička. Ještě v první desetiminutovce využil další početní výhody Von der Pahlen a o pouhou minutu později se Střešovice dočkaly dalšího gólu díky Fridrichovi.

Semifinále play-off extraligy florbalistů - 2. zápas
Tatran Střešovice - SSK Future 7:2 (1:1, 3:0, 3:1)
Branky: 13. Jedlička (Von der Pahlen), 36. Garčar (Jedlička), 37. Richter (Vávra), 37. Jedlička, 46. Jedlička (Garčar), 50. Von der Pahlen (Fridrich), 51. Fridrich (Deutsch) - 5. Freund, 44. Freund (Šebek). Vyloučení: 2:4, využití: 3:0.

Reklama