Hlavní obsah

Florbalisté Vítkovic otočili finále a jsou krok od titulu

PRAHA

Florbalisté Vítkovic vyhráli třetí finálové utkání na hřišti Tatranu Střešovice 4:2 a od zisku titulu je dělí jediné vítězství. Dvanáctinásobný mistr a obhájce v sobotu vedl už 2:0, ale hosté byli od druhé třetiny lepší a zápas otočili čtyřmi góly po sobě. Dvakrát se trefil Tomáš Sladký.

Foto: Sport.cz

Brankář Tomáš Kafka - ilustrační foto

Článek

Osmiletá hegemonie Tatranu se otřásá. Vítkovice mohou o zisku titulu rozhodnout v neděli, kdy se hraje od 17:25 čtvrté utkání.

Vítkovice zápas zahájily aktivně, ale soupeř je v první třetině vyškolil z produktivity. Hosté drželi míček, kolem střešovické branky s ním však neúčelně kroužili, zatímco Tatran každou chybu nemilosrdně potrestal. Domácí za druhým vítězstvím opět táhla elitní řada: Mojžíškovu rozehrávku za Ciompovou brankou v deváté minutě zachytil Jedlička a Fridrich po jeho zadovce z minimální vzdálenosti nezaváhal.

Oba rozvrátili soupeřovu obranu znovu už za dvě minuty. Kolmý Fridrichův pas poslal Jedlička ze samostatného nájezdu podruhé za Ciompova záda a ukončil své čekání na první gól v sérii. Ostravanům chyběl větší tlak na branku. Největší příležitost spálil Sladký, který zblízka nedokázal dostat balónek do prázdné branky.

Hostům rozvázal ruce první gól. Mojžíšek se zorientoval ve 22. minutě v nepřehledné situaci po volném úderu a zasunul míček pod Kafkou do sítě. Vítkovice převzaly opratě utkání a celou druhou část udávaly tempo hry. Kafka osvědčil postřeh při šanci Tokoše, několika těžkým ranám ho vystavil v 34. minutě Folta, který do boje poprvé naskočil na přesilovku, a Brus nastřelil tyčku. Nápor hostů zúročil až v 37. minutě Tokoš, který sklepl do branky nezištný pas Sladkého a přidal svůj dvanáctý gól v play off.

Úplný obrat hosté dokonali v závěru. Sudí nejprve deset minut před koncem neuznali trefu Von der Pahlena pro vysokou hůl a v 54. minutě rozebral střešovickou obranu útok Sladkého, který po bezchybné přihrávce Tomašíka snadno našel odkrytou klec. Hosté měli v závěru více sil a touhy po úspěchu. Poslední tři minuty navíc dohrávali v komfortu pěti proti čtyřem, protože Přívara dostal za úder hokejkou do obličeje pětiminutový trest. V početní výhodě výhru Vítkovic zpečetil Tomašík. Domácím už nepomohlo ani odvolání gólmana.

"První třetina patřila Tatranu, ale my jsme se od druhé třetiny herně zvedli, dokázali jsme líp kombinovat a Tatran jsme přehrávali. Proměnili jsme šance a myslím, že jsme zvítězili zaslouženě," řekl pro Českou televizi vítkovický trenér Radomír Mrázek a ocenil trpělivost svých svěřenců. "První třetina nebyla ono, ale zůstali jsme u stejného stylu hry, který jsme praktikovali, a věřili, že se prosadíme. To se vyplatilo. Způsob hry necháme i pro nedělní zápas stejný," dodal.

Střešovičtí, kteří v neděli budou odvracet soupeřův mečbol, byli rozladěni některými verdikty rozhodčích. "Druhá třetina nám nevyšla, ale když hrajete celý zápas do kopce, tak to nejde. Bylo tam neskutečné množství standardek, které soupeř mohl zahrávat, a rozdílné posuzování zákroků," postěžoval si střešovický brankář Tomáš Kafka. Kouč Tatranu ale ocenil kvalitu soupeře. "Vítkovice byly lepší, dnes jsme na ně neměli," uvedl Petr Ďarmek pro oficiální stránky ČFbU.

Finále play off florbalové extraligy mužů - 3. utkání:
Tatran Střešovice - 1. SC SSK Vítkovice 2:4 (2:0, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 9. Fridrich (Jedlička), 11. Jedlička (Fridrich) - 22. Mojžíšek (V. Hrubý), 37. Tokoš (Sladký), 54. Sladký (Tomašík), 59. Tomašík (Jelínek). Rozhodčí: Černý, Janoušek. Vyloučení: 2:2, navíc Přívara (Střešovice) 5 min. Využití: 0:1. Diváci: 507. Stav série: 1:2.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články