Hlavní obsah

České florbalistky uzavřou sezónu na EFT v Churu

CHUR

Poslední akce sezóny čeká české florbalistky ve švýcarském Churu, kde se v pravidelné sérii Euro Floorball Tour utkají s trojicí soupeřů ze světové špičky Švédskem, Finskem a Švýcarskem. Pro tým trenérů Jaroslava Markse a Miroslava Janovského půjde o první akci tohoto kalendářního roku, podzimní program před prosincovým mistrovstvím světa ve Švédsku bude daleko nabitější.

Článek

Turnaj v Churu nebude pro český tým jednoduchý, protože se po zrušení únorového soustředění sejde po dlouhé době, navíc řada hráček už má několik týdnů po klubové sezóně. "Čekají nás opět ty nejtěžší soupeřky. Budeme se snažit výsledkově navázat na poslední listopadový turnaj v Praze, kde jsme uhráli cennou remízu se Švédskem," řekl Marks s tím, že bude těžké se vyrovnat s různými možnostmi udržování formy svých svěřenkyň v poslední době.

Duely s triem světových velmocí v Euro Floorball Tour si zopakují české hráčky i v listopadu ve Finsku. Jako cennější pro přípravu na zápasy v základní skupině mistrovství světa bere Marks zářijový turnaj v Polsku, kde má jisté duely se slabšími týmy Polskem a Slovenskem a pak o umístění buď s Lotyšskem, nebo Finskem.

"Hrajeme většinou zápasy se Švédskem, Finskem a Švýcarskem a musíme přitom vycházet z obrany. Musíme se připravit na mistrovství světa, kde budou hrát soupeřky jako Američanky, Lotyšky a Norky s pěti hráčkami před brankou," dodal Marks.

Počítat nemůže s dlouhodobě zraněnou Dominikou Šteglovou, ze zdravotních důvodů se omluvila i další opora Děkanky Klára Rozumová. Pro zranění vypadly i liberecké Lenka Bartošová a Terezie Párysová. Premiéru v reprezentaci si odbude jediná legionářka Magdaléna Žižková ze švýcarského Zugu.

Nominace českých florbalistek na turnaj EFT ve Švýcarsku (24.-26. dubna)
Brankářky: Hana Váňová (Děkanka Praha), Jana Christianová (FbŠ Bohemians)
Obránkyně: Margarita Kalecká, Kateřina Moťková, Magdalena Šindelová (všechny Děkanka), Zuzana Macurová (1. SC SSK Vítkovice), Olga Šimáčková (FbŠ Bohemians), Magdaléna Žižková (Zug United/Švýc.),
Útočnice: Denisa Billá, Kristýna Jílková, Ilona Novotná (všechny Děkanka), Anet Jarolímová, Anna Kulhánková, Hana Lacková (všechny JM Chodov), Zuzana Jelínková, Eliška Křížová (obě FbŠ Bohemians), Lucie Paulovičová (FBC Liberec), Michaela Rullová (Elite Praha), Nikola Černá (Vítkovice)
Program
Pátek 24. dubna:
17:30 Česká republika - Švédsko, 20:30 Finsko - Švýcarsko
Sobota 25. dubna:
16:00 Česká republika - Finsko, 19:00 Švýcarsko - Švédsko
Neděle 26. dubna:
11:00 Finsko - Švédsko, 14:00 Švýcarsko - Česká republika

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články