Hlavní obsah

Florbalisté sahali po bodu se Švédskem, nakonec těsně prohráli

PITEA/CHUR

Čeští florbalisté byli ve svém prvním utkání pod vedením nového kouče Tomáše Trnavského na turnaji Euro Floorball Tour ve Švédsku blízko remíze s favorizovaným domácím výběrem. Těsné vítězství Švédů 2:1 zajistil až v 56. minutě utkání Gullstrand. V duelu s týmem Tří korunek neuspěly na turnaji ve Švýcarsku ani české ženy, které držely bezbrankový stav až do 46. minuty, pak ale inkasovaly pět branek.

Foto: Sport.cz

Brankář Tomáš Kafka (vpravo) zasahuje s pomocí obránce Tomáše Chrápka proti švédskému forvardovi Martinu Emanuelssonovi.

Článek

Čeští florbalisté museli odolávat švédské přesile už na konci první minuty přesilovku po Jedličkově vyloučení, tlaku ale odolali. V 8. minutě už se ale radovali z vedení hráči Tří korunek, když se prosadil Asp. Češi také hráli v úvodní části v početní převaze po vyloučení Berggrenova, ale také z výhody branku nevytěžili.

Na úvod druhé třetiny se ale už Trnavského výběr dočkal vyrovnání. Hned 31 vteřin po přestávce se prosadil Skalík. Nerozhodný stav trval až do 56. minuty, ale ani v 23. vzájemném zápase se český tým bodového zisku proti Švédům nedočkal. Rozhodl totiž Gullstrand. Druhé vystoupení na turnaji čeká český tým v sobotu od 14:00 proti Švýcarsku.

České florbalistky dlouho odolávaly, nakonec prohrály

České florbalistky prohrály na Euro Floorball Tour ve švýcarském Churu s favorizovaným Švédskem vysoko 0:5, přestože v utkání dlouho odolávaly. Poprvé inkasovaly až v 46. minutě a ještě krátce předtím trefila Hana Lacková tyč. V dresu vítězek se zaskvěla třemi góly a asistencí Elin Tjärnströmová. Další zápas čeká svěřenkyně trenéra Jaroslava Markse v sobotu od 16:00 s Finskem.

České hráčky dokázaly na konci října na domácím Salming Cupu uhrát se Švédkami překvapivou remízu 3:3 a dnes Seveřanky až do závěrečné třetiny nemohly najít na brankářku Váňovou recept. Český tým odolal i v druhé třetině při vyloučení Žižkově. V 45. minutě zastavila pokus Lackové tyč a za 80 vteřin už slavily vedení Švédky.

Tjärnströmová navíc na svou první trefu navázala hned za 160 vteřin, v 52. minutě zvýšila na tříbrankový náskok Wikströmová a Švédky si vylepšily skóre ještě v poslední minutě. Nejdříve uzavřela hattrick Tjärnströmová a 39 vteřin před koncem dovršila výsledek Lindströmová.

Turnaj Euro Floorball Tour mužů v Pitee (Švéd.)
Švédsko - Česká republika 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Asp (Kanebjörk), 56. Gullstrand (Gillek) - 21. Skalík. Rozhodčí: Ali Zouhar, Ingebrigtsli. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 886.
Finsko - Švýcarsko 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
Turnaj Euro Floorball Tour žen v Churu (Švýc.)
Česká republika - Švédsko 0:5 (0:0, 0:0, 0:5)
Branky a nahrávky: 46. Tjärnströmová (Dalbjerová), 49. Tjärnströmová (Widarová), 52. Wikströmová (Tjärnströmová), 60. Tjärnströmová, 60. Lindströmová (Wijková). Rozhodčí: A. Bienkowski, Chomnicki (oba Pol.). Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 211.
Finsko - Švýcarsko 5:5 (3:2, 1:1, 1:2)

Reklama

Související témata: