Hlavní obsah

Čeští florbaloví junioři mají v nominaci tři vicemistry světa

Tři vicemistry světa z roku 2007 mají v konečné nominaci na mistrovství světa ve Finsku čeští florbaloví junioři. Historického úspěchu v kategorii hráčů do 19 let dosáhli před rokem a půl ve švýcarském Kirchbergu obránci Adam Štegl z Tatranu Střešovice, Patrik Suchánek z Vítkovic a Robin Žydel z FBC Ostrava. Šampionát se hraje od 6. do 10. května v Turku.

Článek

Čeští junioři o uplynulém víkendu hráli dva přípravné zápasy ve Švýcarsku a s tamním výběrem nejdříve remizovali 6:6 a pak zvítězili 7:6. Na mistrovství světa čeká svěřence trenérů Rudolfa Škubala a Radomíra Mrázka v základní skupině postupně Norsko, Finsko a Slovensko.

Nominace českých florbalových juniorů na MS ve Finsku (6.- 10. května):
Brankáři: Lukáš Bauer (Tatran Střešovice), Lukáš Mück (FbŠ Bohemians),
obránci: Adam Štegl, Filip Ullmann (oba Tatran Střešovice), Jiří Knotek (Bulldogs Brno), Michal Podhráský (SSK Future), Patrik Suchánek (1. SC SSK Vítkovice), Robin Žydel (FBC Ostrava),
útočníci: Vít Hrubý, Petr Jankulár, Martin Tokoš (všichni 1. SC SSK Vítkovice), Jan Daler, Tom Ondrušek (oba Bulldogs Brno), Vlastimil Princ, Miloš Tyl (oba SSK Future), Radek Gwuzdz (Sokol Mladá Boleslav), Roman Houbal (Znojmo), Jiří Juhaňák (Torpedo Havířov), Jan Olšiak (Tatran Střešovice), Jakub Robenek (FBC Ostrava).

Reklama