Hlavní obsah

Florbalový Czech Open bude mít silné obsazení

PRAHA

Silné obsazení bude mít opět největší mezinárodní florbalový turnaj na světě Chance Czech Open, který se odehraje v Praze od 13. do 16. srpna. V elitní mužské kategorii doplní nejlepší osmičku z domácí extraligy tradiční švédští účastníci Pixbo Wallenstam IBK a IBK Dalen, další tamní prvoligový tým Caperio Täby FC a druholigový IBK Handen. Hrát se bude o prémii 100 tisíc korun.

Článek

Zatímco na říjnový Evropský pohár v Dánsku švédské kluby v mužské kategorii přihlášku z finančních i sportovních důvodů nepodaly, turnaj v Praze si uniknout nenechají.

Ze Švýcarska přijede mistrovský SV Wiler-Ersigen, Rychenberg Winterthur s hrajícím trenérem Radimem Cepkem a UHC Grünenmatt. Mezi elitou se poprvé představí i Trenčín. Chybět budou jen zástupci Finska, úřadujícího mistra světa.

Po posledních letech se slabším obsazením se podařilo zajistit kvalitní účast i v ženské kategorii. Ze Švédska přijedou například IKSU, Umea a dva týmy Pixba Wallenstam, ze Švýcarska Zug United a Red-Ants Rychenberg Winterthur, z Finska SB-Pro a hrát bude i slovenská reprezentace.

Složení týmů v elitních kategoriích:
Muži: 1. SC Vítkovice, Tatran Střešovice, SSK Future, Sokol Mladá Boleslav, Bulldogs Brno, FBC Liberec, FBC Ostrava, JM Chodov, Pixbo Wallenstam IBK, IBK Dalen, Caperio Täby FC, IBK Handen, Rychenberg Winterthur, SV Wiler-Ersigen, UHC Grünenmatt, ŠK 1.FBC Trenčín.
Ženy: Herbadent Tigers SJM, JM Chodov, 1. SC Vítkovice, Elite Praha, FbŠ Bohemians, FBC Ostrava, FBC Liberec, SB-Pro (Fin.), Nauka (Rus.), Slovensko, IKSU, Pixbo Wallenstam IBF, Pixbo Wallenstam IBK, RIG Umea, Red-Ants Rychenberg Winterthur, Zug United.

Reklama