Hlavní obsah

Střešovice prohrály v semifinále Czech Open s Pixbem a mají bronz

PRAHA

Florbalisté Tatranu Střešovice poznali až v semifinálovém utkání na Chance Czech Open v Praze přemožitele a po porážce se švédským favoritem Pixbem Wallenstam 3:5 získali bronz. Čtyřnásobní vítězové turnaje vyzvou v nedělním finále od 15:30 v Tesla Aréně další švédský tým Dalen, který v Praze triumfoval v roce 2005. Dalen se po několika zaváháních v turnaji dostal do formy a v semifinále rozdrtil krajany Caperio Täby 11:6.

Článek

České barvy budou mít ve finále zastoupení opět v ženské elitní kategorii díky celku Herbadent Tigers SJM, který může navázat na vítězství na Czech Open z minulých tří let. Bývalá Děkanka Praha, která pro nový ročník změnila název, ve čtvrtfinále vyřadila FBC Ostrava (4:1) a v semifinále ruský celek Nauka (2:1). V neděli v poledne ji čeká švédský tým Pixbo Wallenstam IBK, který v boji o finále vyřadil Rychenberg Winterthur 5:4.

Střešovice ve čtvrtfinále zdolaly švýcarský Grünenmatt 4:3, ale na Pixbo nestačily. "Momentálně u mě převládá zklamání, že jsme vypadli s Pixbem, přestože jsme měli před turnajem dané cíle, že chceme do semifinále. Vzhledem k tomu, jakou jsme tady předváděli hru a kolik jsme si vypracovali střel a šancí proti Pixbu, tak jsem zklamaný, že se nám to nepodařilo dotáhnout do konce," řekl ČTK trenér Tatranu Jan Zahálka.

Pixbo před zcela zaplněnou halou Sparty na Letné vedlo po první třetině díky trefám Isaaca Rósena 2:0. V druhé části na snížení kapitána Milana Fridricha odpověděl sedm vteřin před druhou pauzou dovršeným hattrickem Rósen, který si vylepšil pozici nejlepšího střelce turnaje už 12. přesným zásahem. Jedlička pak sice snížil, ale Grauers vrátil Pixbu dvoubrankové vedení. Pixbo přidalo další gól v závěru při power play, takže Fridrichova trefa už nebyla nic platná.

"Musím pochválit kluky, protože výkon týmu byl moc dobrý a také celkově výborný před kvalifikací Evropského poháru," uvedl Zahálka. Střešovice budou hrát už za týden od pátku do neděle v Langnau s tamními Tigers a finským celkem Tapanilan Erä o jedno místo v hlavním turnaji.

Pro další dva české zástupce v mužské elitní soutěži Czech Open skončil ve čtvrtfinále. Mistrovské Vítkovice sehrály už potřetí vyrovnaný zápas se švédským celkem, ale s Dalenem nakonec prohrály 3:4 po nájezdech. Ostravané dvakrát vedli, poprvé dokonce 2:0, ale Švédové zápas zlomili ve svůj prospěch. Mladá Boleslav sice pro Caperiu Täby otočila v úvodní třetině stav z 0:1 na 2:1, ale v dalších dvou částech kraloval soupeř a radoval se z výhry 5:2.

Mezinárodní florbalový turnaj Chance Czech Open v Praze:
Elitní kategorie mužů:
Čtvrtfinále:
Tatran Střešovice - UHC Grünenmatt 4:3 (Jedlička 2, Klimeš, Fridrich - Sollberger, Sikora, Chrápek), Pixbo Wallenstam - SV Wiler-Ersigen 3:1 (Östholm 2, Julkunen - Mäkipää), IBK Dalen - Vítkovice 4:3 (Samuelsson 2, Hjort, Bodén - Hrubý, Tokoš, Tomašík), Caperio Täby - Sokol Mladá Boleslav 5:2 (Edlund 2, Jämtdal, Sundstedt, Hyvärinen - Brychca, Fojta).
Semifinále:
Pixbo Wallenstam - Tatran Střešovice 5:3 (Rosén 3, Agus, Grauers - Fridrich 2, Jedlička), IBK Dalen - Caperio Täby 11:6 (Ermling 3, Bodén 3, Hjort, Samuelsson, Lundström, Torp, Sundelin - Sundstedt 2, Dalbjer, Edlund, Berglund, Hyvärinen).
Elitní kategorie žen:
Čtvrtfinále:
Rychenberg Winterthur - SB-Pro 1:6, Pixbo Wallenstam IBK - Vítkovice 7:3, Herbadent Tigers SJM - FBC Ostrava 1:4, Zug United - Nauka 4:5.
Semifinále:
Pixbo Wallenstam IBK - Rychenberg Winterthur 5:4, Nauka - Herbadent Tigers SJM 1:2.

Reklama