Hlavní obsah

Florbalisté vyladí v sérii s Německem formu na Turnaj čtyř v Brně

PRAHA

Na dosavadní bilanci sedmi suverénních výher a skóre 67:4 se budou v třech přípravných duelech proti Německu snažit od pátku do neděle navázat čeští florbalisté. V hale plzeňské TJ Lokomotiva se tým kouče Tomáše Trnavského bude snažit především sehrát před listopadovým podnikem Euro Floorball Tour v Brně, na kterém se vedle Čechů představí světová elita ze Švédska, Finska a Švýcarska.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

„Němci jsou na začátek sezóny ideálním soupeřem, jejich florbalová úroveň roste, vede je švýcarský trenér a pět hráčů hraje švýcarskou ligu. Věřím, že se podaří naše hráče správně namotivovat,“ uvedl na středečním setkání s novináři Trnavský, jenž povede český tým podruhé v roli hlavního kouče.

V Plzni bude mít šéf české střídačky k dispozici třiadvacet hráčů. Jedenáct vybraných florbalistů si zahrálo i na prosincovém mistrovstvé světa, brankář Michal Rebro, obránce Ondřej Mikeš a forvard Radim Křenek jsou naopak reprezentačními benjamínky.

V nominaci chybějí Zálesný a Garčar

Křenek v kádru nahradil zkušeného Aleše Zálesného, který z nominace vypadl kvůli přetrvávajícím potížím s kotníkem, které vyřeší až operace. Omluvil se také ostřílený obránce Milan Garčar, jehož o víkendu čeká s Falunem finální příprava na nejvyšší švédskou soutěž. „Zvažovali jsme vzít více nováčků, ale nakonec jsme povolali užší kádr, který chceme vidět před brněnským podnikem EFT,“ komentoval Trnavský nominaci.

Čeští florbalisté se mohou proti Německu pochlubit jednoznačnou bilancí sedmi vítězství v sedmi utkáních se skóre 67:4. V roce 1994 byla výhra nad Němci vůbec prvním českým triumfem na mezinárodním poli, nejvyššího vítězství Češi dosáhli v zatím posledním utkání v roce 2004, kdy nasázeli soupeři dvacet gólů! Střelecké hody lze čekat i v Plzni a český tým proto věří, že bude dobývat branku soupeře před solidní diváckou kulisou. V pátek a v sobotu začínají zápasy v 19 hodin, v neděli již ve 13 hodin. Před každým utkáním seniorské reprezentace sehrají přípravné zápasy juniorské výběry obou zemí.

Reprezentační akce čeká v následujících dnech také české florbalistky, které se na turnaji v Polsku utkají s Finskem, Německem, Polskem a Slovinskem. „Turnaj je dobrou prověrkou před prosincovým mistrovstvím světa, vedle utkání se silnými Finkami budou další zápasy především testem naší produktivity,“ věří trenér českých hráček Jaroslav Marks.

Nominace florbalistů na přípravná utkání s Německem
Brankáři: Jan Barák (Chodov), Tomáš Kafka (Střešovice), Michal Rebro (Future)
Obránci: Pavel Brus (Vítkovice), Marek Deutsch (Střešovice), Aleš Jakůbek (ZG Curych, Švýc.), Jan Jelínek (Vítkovice), Michal Kotlas (Brno), Štěpán Slaný (Ml. Boleslav)
Útočníci: Radim Cepek (Rychenberg, Švýc.), Ondřej Fojta (Ml. Boleslav), Milan Fridrich (Střešovice), Ondřej Mikeš (Znojmo), Petr Novotný (Ml. Boleslav), Martin Ostřanský (Malans, Švýc.), Petr Skácel (Ostrava), Vojtěch Skalík (Rychenberg), Tomáš Sladký (Waldkirch-St. Gallen, Švýc.), Daniel Šebek (Future), Milan Tomašík (Vítkovice), Radim Křenek (Liberec), Martin Zozulák (Pardubice)

Reklama

Související témata: