Hlavní obsah

Florbalisté Ostravy chtějí zpátky na medailová místa

Florbalisté FBC Ostrava se chtějí v extralize opět vrátit na medailové pozice, které vyklidili. Klub přivyklý úspěchům čeká na cenný kov už dva roky.

Článek

Těsně před zahájením sezóny však tým musel náhle řešit i neflorbalové problémy. Dlouholetý strategický partner, společnost Pepino, mu před pár dny vypověděl smlouvu. "Odůvodnili to tím, že jsme při jedné prezentaci neuvedli jejich název a logo. Rozchod nás stál asi 200 tisíc korun, ale naštěstí jsme rychle dokázali najít nového generálního sponzora, takže klub zůstal ekonomicky stabilní," řekl na úterní tiskové konferenci manažer klubu Rolf Franke.

Ambiciózní celek vstoupí do sezony jako FBC BiX Ostrava. Změny nastaly i v hráčském kádru. Z nedalekého Třince tým přetáhl juniorského reprezentanta Jiřího Courneyho, Tomáše Sikoru a Petra Krzyžánka. Citelnou ztrátou je však odchod reprezentačního beka Tomáše Chrápka do Švýcarska.

"Budeme potřebovat ještě nějakou dobu na sehrání, ale kvalita v tomto mužstvu určitě je. Vyhráli jsme těsně před ligou dobře obsazený turnaj v Havířově. Play off bereme jako povinnost, jít bychom do něj chtěli nejhůře ze čtvrtého místa," uvedl Franke.

Reklama

Související témata: