Hlavní obsah

V nominaci českých florbalistek na EFT je devět hráček Tigers SJM

PRAHA

Devět hráček mistrovského celku Tigers SJM zařadili do nominace českých florbalistek na listopadový turnaj Euro Floorball Tour ve finském městě Hyvinkää trenér Jaroslav Marks a jeho asistent Miroslav Janovský. Start ve Finsku bude pro český výběr generálkou na mistrovství světa ve švédském Västeras, které se hraje od 5. do 12. prosince.

Článek

"Po vydařeném vystoupení na zářijovém Polish Cupu pro nás bude nadcházející turnaj ve Finsku ideální konfrontací našeho zlepšeného výkonu v zápasech se třemi nejlepšími týmy světa," řekl oficiálním internetovým stránkám České florbalové unie trenér Marks. Jeho tým na Polském poháru skončil třetí a remizoval tam s Finskem 3:3.

"Jedná se o velmi kvalitní závěrečnou herní prověrku před prosincovým světovým šampionátem. Po této akci už bude následovat jen závěrečné soustředění v Bystřici nad Pernštejnem, kde budeme dolaďovat případné nedostatky, které mohou v naší hře ve Finsku vyplynout," dodal Marks.

Z týmu Tigers SJM, který se příští týden představí na Evropském poháru ve Frederikshavnu, jsou v nominaci brankářka Hana Váňová a do pole Denisa Billá, Kristýna Jílková, Margarita Kalecká, Kateřina Moťková, Ilona Novotná, Klára Rozumová, Magdalena Šindelová a Dominika Šteglová. V jednadvacetičlenném kádru jsou i dvě florbalistky působící ve finském klubu PSS Porvoo - gólmanka Jana Christianová a útočnice Hanka Lacková.

Nominace českých florbalistek na Euro Floorball Tour ve finském městě Hyvinkää
Brankářky: Jana Christianová (PSS Porvoo/Fin.), Hana Váňová (Tigers SJM),
Hráčky do pole: Denisa Billá, Kristýna Jílková, Margarita Kalecká, Kateřina Moťková, Ilona Novotná, Klára Rozumová, Magdalena Šindelová, Dominika Šteglová (všechny Tigers SJM), Zuzana Jelínková, Eliška Křížová, Lucie Szotkowská, Olga Šimáčková (všechny FbŠ Bohemians), Lenka Bartošová, Hanka Koníčková, Terezie Párysová (všechny FBC Liberec), Anet Jarolímová, Anna Kulhánková (obě JM Chodov), Michaela Rullová (Elite Praha), Hanka Lacková (PSS Porvoo/Fin.).

Reklama