Hlavní obsah

Florbalisté Vítkovic rozdrtili na EP estonský tým Tähe

Florbalisté Vítkovic rozdrtili ve svém druhém utkání na Evropském poháru v dánském Frederikshavnu outsidera skupiny B Jögeva SK Tähe z Estonska 12:4. Připsali si tak po středeční porážce s finským Tapanilanem Erä první body na turnaji. O postup do semifinále bude bojovat český mistr v pátek v 17:00 proti švýcarském celku SV Wiler-Ersigen.

Článek

Ostravané splnili roli jasného favorita bez větších problémů a už v polovině první třetiny vedli 5:0. Po třech minutách otevřel skóre Lukáš Hrubý, hned 52 vteřin poté skóroval Fin Mustakallio. V první třetině se trefili také Kološ, Juhaňák a dvakrát Tokoš, který se jednou prosadil v oslabení. V 19. minutě inkasoval po Roopově trefě poprvé i Ciompa.

Druhé dějství bylo vyrovnanější, přesto v něm Vítkovičtí navýšily svůj náskok a Fin Lehtinen v 36. minutě upravil už na 10:4. Skóre, které by mohlo rozhodovat také o postupu do semifinále, ještě v závěrečné třetině vylepšili opět Lukáš Hrubý a Ťopek.

Evropský pohár florbalistů v dánském Frederikshavnu:
Skupina B:
1. SC Vítkovice - Jögeva SK Tähe (Est.) 12:4 (6:1, 4:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. L. Hrubý, 4. Mustakallio (Kološ), 9. Tokoš (Kološ), 11. Kološ (P. Suchánek), 11. Tokoš (P. Suchánek), 19. Juhaňák (P. Suchánek), 22. Mustakallio (Brus), 27. Tomašík (P. Suchánek), 30. Tomašík (P. Suchánek), 36. Lehtinen (P. Suchánek), 43. L. Hrubý (Ťopek), 55. Ťopek (Janečka) - 19. Roop (Soidla), 35. Karis (Ingver), 35. Semjonov (Roop), 36. Niitov. Rozhodčí: Tuomi, Suvanto (oba Fin.). Vyloučení: 4:2. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 70.

Reklama

Související témata: