Hlavní obsah

Světový florbal po 11 letech opět v Brně

PRAHA

Necelý rok po mistrovství světa se do České republiky opět vrací výkvět světového florbalu. Týmy z elitní čtyřky, tedy Švédsko, Finsko, Švýcarsko a Česko se o nadcházejícím víkendu poperou o body v druhém letošním podniku Euro Floorball Tour. Turnaj se odehraje v městské hale Vodova v Brně, kde se špičkový florbal představí po jedenáctileté odmlce.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Brno v roce 1998 hostilo základní skupinu mistrovství světa, které se tehdy konalo v České republice, naši hráči ale nemají na tehdejší vystoupení na jihu Moravy příliš dobré vzpomínky. „Ze dvou utkání se Švýcarskem a jednoho se Švédskem jsme vyšli s hrozivou bilancí tří porážek a skóre 0:18,“ zavzpomínal bývalý reprezentant a dnes trenér národního týmu Tomáš Trnavský. „Věříme, že letos to bude o něčem jiném, hrát před domácím publikem je pro nás obrovská motivace,“ doplnil kouč.

Trnavský letos v únoru vystřídal na střídačce Zdeňka Skružného a brněnský turnaj bude třetím testem jeho týmu. V dubnu se Češi představili na turnaji EFT ve švédské Pitee, kde jen o gól prohráli s domácími suverény, rozstříleli Švýcarsko a na závěr utrpěli debakl od úřadujících mistrů světa z Finska. V září kouč vyzkoušel formu hráčů v Plzni ve třech přípravných duelech s florbalovým outsiderem z Německa a o víkendu v Brně povede poprvé tým proti nejsilnějším soupeřům na domácí půdě.

Vracejí se Garčar a Rytych 

Na Moravu se Trnavskému sjel podobný kádr jako do Plzně, drobné korekce ale nastaly. „Nominace se odvíjí od té plzeňské. Naneštěstí ale máme několik zraněných a museli jsme hledat náhrady. Místo Skalíka a Zálesného jsme povolali Adama Štegla a Matěje Jendrišáka, do kádru se také vracejí krajánci Milan Garčar a David Rytych, kteří dostali na plzeňský test volno,“ podotkl Trnavský.

Češi se v Brně utkají nejprve se Švédskem (pátek, 19h, přímý přenos ČT4), poté se Švýcarskem (sobota, 16h) a na závěr s Finskem (neděle, 16h). Vedle seniorských týmů odehrají svůj turnaj v Brně také junioři elitní florbalové čtyřky. Vstupné na jeden hrací den je 100 korun, permanentka na celý víkend stojí 200 korun. Diváci se vedle skvělého florbalu mohou těšit na novinku letošní EFT. Každý zápas bude totiž bez ohledu na výsledek uzavřen samostatnými nájezdy, jejichž vítěz si připíše bod navíc. Konečné pořadí turnaje tak nebude jisté do poslední chvíle.

Reklama

Související témata: