Hlavní obsah

Čeští florbalisté zdolali na EFT v Brně Švýcarsko

BRNO

Čeští florbalisté v druhém vystoupení na Škoda Floorball Cupu v Brně porazili Švýcarsko 4:1. Výběr ze země helvétského kříže, s kterým prohráli gólem v prodloužení boj o bronz loni v prosinci na mistrovství světa v Praze, tak porazili letos v Euro Floorball Tour i podruhé. V dubnu ve švédské Pitee vyhrál tým trenéra Tomáše Trnavského dokonce 6:1.

Foto: Sport.cz

Brankář Tomáš Kafka v dresu českého národního týmu.

Článek

V sobotu byli Švýcaři úspěšní alespoň v pozápasových samostatných nájezdech, které vyhráli 3:2 a připsali si bonusový bod. Češi mají na kontě po porážce se Švédskem 3:2 a vítězství nad ním v rozstřelu tři body a v závěrečním zápase je čekají v neděli od 16:00 úřadující mistři světa Finové.

Čeští hráči stejně jako v pátek v duelu se Švédskem vstoupili do utkání aktivně. Postupně se začali prosazovat i Švýcaři, ale gólmana Baráka, který oproti minulému utkání nahradil Kafku, nepřekonali. Naopak Hitz inkasoval v 19. minutě, kdy brejk dvou na jednoho proměnil po přihrávce Sladkého Brus.

V druhém dějství se Češi ubránili při Skácelově vyloučení, když v závěru oslavení kryl Barák Antenerovu střelu. Dalším pokusem o vyrovnání byla Trüsselova rána, na druhé straně se snažil zvýšit náskok Zozulák. Při Zürcherově vyloučení měli paradoxně šanci z přečíslení Wanner s Zimmermannem. Další možnost měl Zürcher.

Na úvod závěrečné části stříleli postupně Cepek s Brusem a v 45. minutě už se téměř 1800 diváků v brněnské hale ve Vodové radovalo z vedení 2:0. Další přečíslení zakončil po Cepkově přihrávce úspěšně Novotný.

Za necelé dvě minuty ale snížil Schmocker. V 48. minutě se opět radovali domácí, když si po akci Ostřanského srazil míček do vlastní branky Brunner. Výhru ještě pojistil střelou z otočky v 54. minutě Šebek. V závěru ještě trefil Novotný tyč.

V nájezdech z české strany uspěli Chrápek a Skácel, Sladký ale nikoliv. Soupeř měl díky Dyslimu, Gerberovi a Matthiasi Hofbauerovi stoprocentní úspěšnost.

"Dobře jsme blokovali střely Švýcarů a skvěle jsme se koncentrovali na hru na naší polovině. Oni sice byli s balonkem aktivnější, ale netlačili se tolik do brány a hráli na dlouhé přihrávky. A když měli šance, tak nás výborně podržel brankář," řekl po utkání trenér Trnavský a vytáhlého gólmana Baráka ještě ocenil přirovnáním k hokejové legendě Dominiku Haškovi. "Místy přiváděl Švýcary až k šílenství. Trápí je jeho velikost a rozevlátý styl, jako má Hašek," usmíval se Trnavský.

Škoda Floorball Cup, turnaj Euro Floorball Tour mužů v Brně:
Česká republika - Švýcarsko 4:1 (1:0, 0:0, 3:1), sam. nájezdy 2:3
Branky a nahrávky: 19. Brus (Sladký), 45. Novotný (Cepek), 49. vlastní Brunner, 54. Šebek (Tomašík) - 47. Schmocker. Rozhodčí: Myllykangas, Järventausta (oba Fin.). Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 1792.
Finsko - Švédsko 6:8 (4:1, 0:4, 2:3), sam. nájezdy 2:0
Tabulka:
1. Švédsko220011:84
2. Finsko210111:113
3.Česká rep.21016:43
4. Švýcarsko20024:92
Pozn.: Za výhru na nájezdy se uděluje bod, do skóre se nezapočítávají.

Reklama

Související témata: