Hlavní obsah

V nominaci českých florbalistek na MS je deset hráček Tigers

Deset florbalistek mistrovských Tigers SJM zařadil do 20členné nominace na prosincové mistrovství světa ve Švédsku reprezentační trenér Jaroslav Marks. V kádru je celkem dvanáct pamětnic předloňského šampionátu v Dánsku, kde český tým obsadil páté místo. S jádrem kádru v tuzemsku dlouhodobě suverénních Tigers bude nyní Marksův výběr útočit na semifinále.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Z týmu Tigers je hned sedm účastnic minulého MS - brankářka Hana Váňová, obránkyně Denisa Billá, Margarita Kalecká, Kateřina Koťková a útočnice Kristýna Jílková, Magdalena Šindelová a Ilona Novotná, která se chystá dokonce už na šestý šampionát. Dalšími jsou tři hráčky FbŠ Bohemians Zuzana Jelínková, Eliška Křížová a Lucie Szotkowská, pak také Lenka Bartošová z Liberce a Terezie Párysová ze švýcarského Zugu. Zuzana Macurová z Vítkovic sice v Dánsku chyběla, ale představila se v roce 2005 v Singapuru.

"O konečné nominaci rozhodly především výkony hráček na dvou závěrečných herních akcích v září v Polsku a v listopadu na turnaji Euro Floorball Tour ve Finsku. Kandidátky jsme samozřejmě sledovali i v zápasech extraligy," řekl Marks oficiálním stránkám České florbalové unie.

Reprezentaci čeká ještě od 26. do 29. listopadu závěrečné soustředění v Bystřici nad Pernštejnem, kde tým doplní ještě tři nenominované hráčky - brankářka Lenka Kubíčková z Vítkovic, obránkyně Anna Kulhánková z Chodova a útočnice Lucie Paulovičová z Liberce.

Světový šampionát se uskuteční od 5. do 12. prosince ve švédském Västeras. Vedle domácích obhájkyň titulu čekají české reprezentantky v základní skupině ještě Norsko, Lotyšsko a Spojené státy americké.

Nominace ČR
Brankářky: Jana Christianová (PSS Porvoo/Fin.), Hana Váňová (Tigers SJM)
Obránkyně: Denisa Billá, Kateřina Moťková, Margarita Kalecká (všechny Tigers SJM), Lenka Bartošová (FBC Liberec), Olga Šimáčková (FbŠ Bohemians), Zuzana Macurová (1. SC Vítkovice)
Útočnice: Anet Jarolímová, Kristýna Jílková, Ilona Novotná, Magdalena Šindelová, Dominika Šteglová, Klára Rozumová (všechny Tigers SJM), Zuzana Jelínková, Eliška Křížová, Lucie Szotkowská (všechny FbŠ Bohemians), Hanka Koníčková (FBC Liberec), Michaela Rullová (Elite Praha), Terezie Párysová (Zug United/Švýc.)

Reklama

Související témata: