Hlavní obsah

Florbalistky na MS rozstřílely americké veteránky

VÄSTERAS

Povedený vstup do mistrovství světa mají za sebou české florbalistky ve švédském Västeras. S outsiderem skupiny A z USA se sice 25 minut trápily, ale pak tým s převahou starších hráček pohodlně rozstřílely 12:3.

Článek

Osa amerického výběru by směle mohla nastupovat ve veteránských turnajích, vždyť věkový průměr zámořské obrany byl přes 35 let a nastupovaly v ní i dvě čtyřicátnice! Hana Koníčková, benjamínek českého výběru, tak hrála i proti soupeřce narozené o 25 let dříve. „To se mi jen tak nestane, to je fakt, člověk má před nimi respekt, když jsou o tolik starší,“ usmívala se sedmnáctiletá autorka dvou branek.

Bránící se zámořské florbalistky s několika naturalizovanými hráčkami ze Skandinávie se ale držely nečekaně dlouho, ještě na začátku druhé třetiny měly nakročeno k senzaci, když hájily stav 3:3. „Na holkách bylo vidět, že jsou nervózní, dělaly chyby. Ale byla jen otázka času, kdy to tam napadá,“ byl přesvědčen kouč Jaroslav Marks.

Na plné obrátky se jeho tým rozjel až po polovině zápasu, kdy české hráčky čtyřmi rychlými góly rozhodly zápas. „Dostaly jsme se do tempa, už jsme neinkasovaly hloupé góly a střílely přesněji,“ vysvětlovala Kristýna Jílková, s třemi góly nejlepší střelkyně zápasu.

V neděli od 19:15 hrají české reprezentantky důležitý zápas s Lotyškami, pro postup ze skupiny je třeba zvítězit. „Dlouho jsme je neviděli, nehrály reprezentační zápasy, ale bude to chtít to samé, co proti Američankám - trpělivost a dávat pozor na brejky,“ naznačil taktiku trenér Marks.

Česko - USA 12:3 (3:2, 5:1, 4:0)
Branky: 9., 24., 30. Jílková, 36. a 48. Bartošová, 30. a 50. Koníčková, 9. Šimáčková, 20. Křížová, 34. Novotná, 51. Jarolímová, 55. Szotkowská - 13. Godoyová, 19. Rushová, 21. Linhartová.

Reklama

Související témata: