Hlavní obsah

Lotyšky izolace neoslabila, české florbalistky je ale udolaly

VÄSTERAS

I po dvou zápasech na mistrovství světa jsou české florbalistky stoprocentní. Po sobotním rozjezdu s Američankami je ve švédském Västeras čekal mnohem tvrdší oříšek, ale i houževnaté Lotyšky udolaly 7:5.

Foto: ČFbU

České florbalistky Michaela Rullová (vpravo) a Hana Koníčková se radují, vítězně zvládly i druhý zápas na mistrovství světa.

Článek

Dva roky se reprezentantky pobaltské republiky na mezinárodní scéně neobjevovaly, kvůli finanční krizi nejezdily na žádné akce. „Ale ukázalo se, že ta izolace jim vůbec neuškodila. Hrály to, co vždycky, často zakončovaly a ze šesti střel jsou ony schopné dát tři góly,“ popisoval reprezentační trenér Jaroslav Marks.

Češky byly téměř celý zápas ve vedení, ale čtyři minuty před koncem se při jednogólovém náskoku musely po faulu Ilony Novotné bránit v oslabení. „Byly to na trestné lavici nervy,“ přiznávala jinak nejlepší hráčka zápasu. „Naštěstí se povedlo Líze vypíchnout balónek a Lotyšky ji zfaulovaly,“ chválila agilní Elišku Křížovou.

Nařízené trestné střílení proměnila autorka hattricku z úvodního zápasu Kristýna Jílková, když přesnou střelou definitivně český tým uklidnila. „Trenéři se mě zeptali, jestli chci na nájezd a já souhlasila. Většinou ho chodím ze stejné strany, ale do poslední chvíle jsem nevěděla, jestli zakončím kličkou nebo střelou,“ popisovala.

V pondělí od 19.15 absolvují české florbalistky souboj s domácím favoritem šampionátu ze Švédska. „Ale ještě jsme neřešili, jestli spíš pošetříme síly na úterní klíčový zápas s Norskem nebo do toho půjdeme naplno, necháme to na trenérech,“ říkal Novotná.

Česko - Lotyšsko 7:5 (3:2, 3:3, 1:0)
Branky: 12. Křížová, 12. Rullová, 16. Rozumová, 22. Koníčková, 26. Novotná, 36. Billá, 57. z tr. střílení Jílková - 31. a 37. Isjominová, 18. z tr. střílení E. Bankavová, 20. Z. Bankavová, 29. Varšová.

Reklama

Související témata: