Hlavní obsah

Florbalistky chybovaly, k finále měly daleko

VASTERAS

První šanci na medaili české florbalistky promarnily, v sobotu je čeká boj o bronz. Ve švédském Västeras se v semifinále mistrovství světa vlastními chybami připravily o možnost porvat se o finále, Švýcarky je porazily jasně 5:1.

Foto: ČfbU

Kristýna Jílková brání švýcarskou útočnici Andreu Benzovou.

Článek

Favorizované soupeřky neměly s trestáním četných hrubek českých hráček potíže. Jednou svěřenkyně Jaroslava Markse doplatily na špatné střídání, jindy na hrubě nevyvedenou rozehrávku. „Holky byly hodně zakřiknuté a nervózní, nabídly soupeřkám dva tři hodně laciné góly,“ uznával kouč Marks.

Korigovala Křížová

Kapitánka Magdalena Šindelová ale hrubky na nervozitu nesvalovala. „O ní se mluví pořád, ale tak, jak probíhal den před zápasem, jsem žádnou nervozitu nezaznamenala,“ tvrdila.

Švýcarky měly většinu zápasu pod kontrolou, postupně si vybudovaly až pětibrankový náskok. O korekci výsledku se postarala až nejaktivnější česká hráčka Eliška Křížová. „Ten gól už přišel pozdě, nebyl čas to změnit,“ uznal Marks.

Nic neodflákly

Šetřit síly na sobotní souboj ale nezamýšlel. „Žádný pokyn, aby holky hrály zanďoura, jsem nedával. Dál jsme chtěli dát góly, aby ten výsledek byl co nejvíc pozitivní, aby holky z toho měly dobrý pocit,“ hodnotil trenér. „Rozhodně nikdo nic nepodcenil nebo neodflákl,“ postavil se za své svěřenkyně. „I když náš výkon dneska na vítězství nebyl, byl to prostě divný zápas,“ připustila Šindelová.

V sobotním boji o bronz, který v pravé poledne vysílá ČT 4, čeká české florbalistky Finsko. „Jsme odhodlané, pořád bojujeme o medaili, nemáme ji a ten hlad tam je. Musíme se na to dobře vyspat, uvědomit si, proč ty chyby děláme a v sobotu je neopakovat,“ burcuje Šindelová jako správná kapitánka.

Elitní kategorie:
Semifinále:
Česko - Švýcarsko 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 48. Křížová (Koníčková) - 3. Stadelmannová (Andereggová), 15. Rüttimannová (Benzová), 24. Schäferová (Stellaová), 28. Suterová, 48. Stettlerová. Rozhodčí: Skoog, Pettersson (oba Švéd.). Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 920.
Sestava ČR: Váňová - Moťková, Kalecká, Šimáčková, Billá, Bartošová, Macurová - Rozumová (41. Jarolímová), Novotná, Šindelová - Křížová, Šteglová (21. Szotkowská), Jílková - Rullová, Jelínková, Koníčková.
Švédsko - Finsko 10:2 (3:1, 2:0, 5:1)
Branky: 20. a 32. Widarová, 41. a 54. Dahlerusová, 5. Dalbjerová, 15. Lindströmová, 40. Erikssonová, 47. Wijková, 57. Tjärnströmová, 60. Kristofferssonová - 19. Kujalaová, 59. Vartiainenová.
Kategorie B:
O 13. místo:
Německo - Singapur 4:1 (3:0, 0:1, 1:0).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články