Hlavní obsah

České florbalisty čeká na MS ve skupině i Japonsko

SINGAPUR

Japonsko se stalo posledním soupeřem českých florbalistů na prosincovém mistrovství světa ve Finsku v základní skupině D. Japonci si zajistili druhé místo v asijské kvalifikaci, když v neděli zdolali Koreu 6:4. Už od loňského května od losování v Turku znali svěřenci trenéra Tomáše Trnavského prvního soka Norsko. V sobotu se stal jejich dalším soupeřem vítěz finále číslo 3 evropské kvalifikace ve španělském El Escorial Itálie.

Foto: Sport.cz

Brankář českých florbalistů Tomáš Kafka

Článek

Mistrovství světa se bude hrát od 4. do 11. prosince ve finských městech Helsinky a Vantaa poprvé v jedné skupině se šestnácti účastníky. Přímý start si zajistilo nejlepších sedm týmů ze šampionátu v Praze a Ostravě v roce 2008 a vítěz divize B. O zbývající místa se hrají premiérově kontinentální kvalifikace.

Ve skupině A se domácí obhájci titulu utkají s Ruskem, Dánskem a Kanadou, v 'béčku' bude hrát Švýcarsko, Lotyšsko, Polsko a Singapur a skupinu C tvoří Švédsko, Německo, Estonsko a Austrálie.

Kvalifikace mistrovství světa florbalistů:
Skupina E:
Japonsko - Korea 6:4 (1:0, 1:4, 4:0), Austrálie - Malajsie 10:0 (2:0, 3:0, 5:0).
Konečné pořadí: 1. Singapur 4 zápasy/7 bodů (skóre 45:9), 2. Japonsko 4/7 (25:9), 3. Austrálie 4/3 (19:17), 4. Korea 4/3 (19:21), 5. Malajsie 4/0 (4:56). Postupují Singapur, Japonsko a Austrálie.
Složení základních skupin pro mistrovství světa ve Finsku (4.- 11. prosince 2010):
Skupina A: Finsko, Rusko, Dánsko, Kanada.
Skupina B: Švýcarsko, Lotyšsko, Polsko, Singapur.
Skupina C: Švédsko, Německo, Estonsko, Austrálie.
Skupina D: Česká republika, Norsko, Itálie, Japonsko.

Reklama