Hlavní obsah

Florbalistky Tigers zdolaly v úvodním finále FbŠ Bohemians

PRAHA

Florbalistky mistrovských Tigers SJM splnily roli favoritek a zvítězily v prvním finálovém utkání extraligy nad FbŠ Bohemians 6:2. Třemi body za gól a dvě asistence k tomu přispěla Magdalena Šindelová, dvě branky zaznamenala Dominika Šteglová. Za hostující tým v pražském derby skórovala dvakrát Eliška Křížová. Druhý zápas série na tři vítězná utkání se hraje v pondělí od 16:00 opět v hale Sparty na Podvinném mlýně.

Foto: Tigers Praha

Hráčky Tigers

Článek

Skóre otevřela Křížová střelou z dálky. Tigers po předchozích šancích skórovaly poprvé ve 13. minutě, když se po standardní situaci prosadila Jílková. Pak hrály ve druhé třetině Tigers přesilovku a Jílková trefila horní tyč. Ve 28. minutě znovu získala Bohemians vedení Křížová, ale vzápětí opět vyrovnala Šindelová, v 37. minutě navíc z rohu uvolnila Jarolímovou, která otočila stav.

V úvodu závěrečného dějství šla za tvrdý zákrok pykat hostující Zielenkiewiczová na pět minut a v 45. minutě zvýšila Šteglová na 4:2. Vedení ještě pojistila Dudáčková a půl minuty před koncem dovršila výhru mistryň z minulých tří let Šteglová. "Dělali jsme hloupé individuální chyby a to nás stálo možnost poprat se o lepší výsledek," řekl trenér Bohemians Jakub Doubrava pro oficiální stránky České florbalové unie.

Extraliga florbalistek - finále; 1. zápas:
Tigers SJM - FbŠ Bohemians 6:2 (1:2, 2:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 14. Jílková (M. Kalecká), 29. Šindelová (Svobodová), 37. Jarolímová (Šindelová), 45. Šteglová, 49. Dudáčková (Šindelová), 60. Šteglová (Váňova) - 5. Křížová (Vojáčková), 28. Křížová (Zlámalová). Rozhodčí: Nábělek, Štengl. Vyloučení: 2:1, navíc Zielenkiewiczová (FbŠ Bohemians) 5 min. Využití: 1:0. Diváci: 212. Stav série: 1:0.

Reklama

Související témata: