Hlavní obsah

Florbalistky Tigers opět zdolaly Bohemians a jsou krok od titulu

Florbalistky Tigers SJM zvítězily v druhém finálovém utkání extraligy nad FBŠ Bohemians 6:2 a po nedělní shodné výhře jsou krok od čtvrtého titulu za sebou. Klub, který předešlé tři roky vládl extralize ještě jako Děkanka Praha, dnes sice prohrával po první třetině 0:1, ale v druhé třetině dvěma góly otočil stav a v závěrečném dějství vítězství pojistil. Hattrickem se na tom podílela Kristýna Jílková.

Foto: Tigers Praha

Hráčky Tigers obhajují florbalový titul.

Článek

Třetí zápas série pražských derby na tři vítězství se hraje v sobotu od 16:00 opět v hale Sparty na Podvinném mlýně.

Stejně jako v prvním zápase vyšel lépe vstup do utkání hostujícímu týmu, když v třetí minutě prostřelila brankářku Váňovou lehkou střelou Adéla Bočanová. Vzápětí byla blízko vyrovnání Jílková, ale trefila jen horní tyč.

Hráčky Bohemians byly v první třetině nebezpečnější, ale hned po 57 vteřinách druhého dějství ztratily vedení, když vyloučení Černé potrestala Billá. Favoritky v 24. minutě otočily stav na svou stranu, když kombinační akci po přihrávce Košturiakové zakončila Jílková. Těsný stav přes další šance Tigers trval až do úvodu závěrečné třetiny.

Ve 44. minutě přidala Jílková svou druhou trefu v utkání, za 103 vteřin zvýšila už na rozdíl tří branek Jarolímová a v 49. minutě dovršila Jílková hattrick. V 55. minutě zkorigovala stav opět Adéla Bočanová, ale v 59. minutě ještě využila přesilovku Tigers Svobodová.

"Naše hra opět nebyla optimální, bylo tam hodně nervozity. Ale výsledek nás těší," řekla trenérka Tigers Markéta Šteglová.

Extraliga florbalistek, finále - 2. zápas:
Tigers SJM - FbŠ Bohemians 6:2 (0:1, 2:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 21. Billá (Šindelová), 24. Jílková (Košturiaková), 44. Jílková (Šteglová), 45. Jarolímová, 49. Jílková (Jarolímová), 59. Svobodová (Klímová) - 3. A. Bočanová (K. Bočanová), 55. A. Bočanová. Rozhodčí: Chvosta, Vápeník. Vyloučení: 1:3. Využití: 2:0. Diváci: 136. Stav série: 2:0.

Reklama

Související témata: