Hlavní obsah

Do extraligy florbalistek postoupily Žďár, Děkanka a Jihlava

Právo účasti v extralize florbalistek, která se pro ročník 2010/11 rozšiřuje z devíti na dvanáct účastníků, získala po Děkance Praha a Žďáru nad Sázavou také Jihlava a v nejvyšší soutěži bude pokračovat i Sokol Brno Židenice. Ligová komise České florbalové unie totiž zrušila tříčlennou baráž o dvě postupová místa, které se měly zúčastnit vedle Jihlavy právě Sokol Brno Židenice A a Sokol Brno Židenice B.

Článek

Děkanka Praha si zajistila postup mezi elitu jako vítěz divize I první ligy, Žďár nad Sázavou pak jako druhý tým divize II druhé nejvyšší soutěže, protože první pozici obsadily Vítkovice B, jejichž 'áčko' hraje extraligu. Z druhé pozice v divizi I měla jít do baráže Jihlava, v divizi II byl třetí celek Sokol Židenice B a čtvrtý Šumperk.

"Prohrou ve druhém kole play down s Olomoucí ztratily Židenice A extraligovou příslušnost a sestoupily do prolínací soutěže s druhými celky divizí první ligy, do níž by nenastoupily jako členové extraligy žen, oni jimi totiž už v současné době nejsou. Právě díky této ztrátě je uskutečnitelné, aby do baráže postoupil celek Židenic B," vysvětlil na serveru zensky.florbal.cz předseda ligové komise Roman Grabovský. Následně tak byla baráž zrušena, protože o postupujících bylo jasno.

Reklama