Hlavní obsah

Vítkovice smetly ve florbalovém finále Tatran a jsou výhru od obhajoby

OSTRAVA

Florbalisté Vítkovic deklasovali v třetím finálovém utkání Střešovice 7:1 a jedna výhra je dělí od obhajoby titulu. Úřadující mistři vyškolili pražského protivníka z produktivity a v sérii se ujali vedení 2:1 na zápasy. Čtvrtý zápase se v Ostravě-Porubě hraje v neděli od 15.00.

Článek

I třetí bitva o zlato přinesla jednostranný průběh, třebaže mu vyrovnaná první část v ničem nenasvědčovala. Ráz taktické partie změnila až přesná rána domácího Kološe, který zavěsil nápřahem ze střední vzdálenosti. Zápas pak Pražanům začal utíkat v závěru první části, když si Lehtinen po sólu přes celé hřiště narazil s Hrubým a bekhendem prostřelil Kafku u bližší tyče.

S oběma góly se na vítkovických holích rozhostila větší pohoda a herní jistota. I tak mohl vývoj ještě zdramatizovat Von der Pahlen, ale ve velké příležitosti přestřelil.

K trháku nasadil Tomašík

K rozhodujícím u trháku Vítkovice nasadily v 26. minutě. Tomašík takřka z nulového úhlu šťastně popasíroval míček za Kafkova záda a už po 36 sekundách se v signalizované výhodě trefil do sítě i Vladař.

Tatran si vzal oddechový čas, zredukoval sestavu jen na dvě pětky, ale na obrat už bylo pozdě. Soupeř byl v pohodě a přálo mu i štěstí, což dokumentoval Vladař, kterému před pátým zásahem nechtěně naservíroval balonek přímo na hůl jeden ze střešovických obránců.

Pražané v závěru ztráceli nervy, dohrávali souboje a nechali se vylučovat. Šestým gólem je za to potrestal Jelínek, který ranou bez přípravy využil přesilovku. Kafku parádním švihem do horního růžku překonal i Tomašík a nakonec se dočkali také hosté, když tři minuty před koncem pokazil Suchánkovi čisté konto Fridrich.

 Vítězství produktivity

"Dneska to bylo vítězství naší produktivity. My jsme v první třetiny měli snad tři střely na branku a dali jsme dva góly. Využívání šancí dnes rozhodlo," řekl vítkovický trenér Radomír Mrázek.

Své svěřence ale pochválil i za důslednější hru. "V druhém utkání v Praze jsme Tatran nechali moc hrát. V týdnu jsme si u videa k tomu řekli svoje a jsem rád, že kluci si to vzali k srdci a plnili to přímo na hřišti. Nedopustili jsme, aby nám Tatran vnutil svůj styl hry," podotkl Mrázek.

Střešovice utrpěly ve finále druhou těžkou porážku a rovněž jejich kouč Jan Zahálka to přičítá hlavně mizerné efektivitě střelby. "Je to o gólech, a my jsme je dneska nedali. Myslím si, že v první třetině jsme byli možná i o něco lepší, ale nevyužili jsme šance. Pak jsme inkasovali a sami se dostali trochu do křeče. Výsledek je krutý, podle mě úplně neodpovídá obrazu hry," uvedl Zahálka.

Pro nedělní ostravskou odvetu si vedle lepší koncovky přeje i soustředěnější nástup. "Musíme být lépe připraveni a koncentrovaní. Pořád jsme ještě neřekli poslední slovo. Hodíme to za hlavu, ale hlavně musíme využívat šance, protože o výsledku rozhodují góly," dodal Zahálka.

Finále play off extraligy florbalistů - 3. zápas
1. SC Vítkovice - Tatran Střešovice 7:1 (2:0, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 14. Kološ (P. Suchánek), 20. Lehtinen (V. Hrubý), 26. Tomašík (Mustakallio), 26. Vladař (Tokoš), 35. Vladař (Tokoš), 43. Jelínek (Brus), 53. Tomašík (Lehtinen) - 57. Fridrich. Rozhodčí: Nováček, Vašíček. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 1272.
Stav série: 2:1.

Reklama

Související témata: