Hlavní obsah

Střešovice po obratu na hřišti Vítkovic vyrovnaly finálovou sérii

PRAHA/OSTRAVA

Florbalisté Tatranu Střešovice otočili ve čtvrtém finálovém utkání extraligy nepříznivý stav 1:3 a po vítězství 4:3 vyrovnali stav série na 2:2. Rozhodne pátý duel, původně plánovaný na sobotu 17. dubna, avšak kvůli přímému televiznímu přenosu se bude hrát už v úterý v hale Sparty na Letné. Nedělní zápas rozhodl svou druhou trefou v utkání v čase 59:33 Michal Jedlička.

Článek

Střešovice zahrozily před 2610 diváky na zimním stadiónu v Porubě hned z prvního útoku, ale Švéd Von der Pahlen trefil z dobré pozice jen boční síť. Na druhé straně Kafka vychytal Tomašíka, ale v třetí minutě už slavili domácí vedení, když od půlky překonal Kafku Kološ střelou přes stínícího Tokoše.

V sedmé minutě Tokoš zasáhl balónek po Brusově střele vysokou holí, takže gól neplatil. Nejlepší střelec play off se ale své třinácté trefy dočkal v 17. minutě, když obral o balónek Podhráského a blafákem do bekhendu zvýšil na 2:0.

V úvodu druhé části Kafka zabránil ve zvýšení Ťopkovi, branku Marcela Suchánka minul Deutsch, který ale v 27. minutě už snížil. Po Richtrově přihrávce využil po čtyřech vteřinách přesilovku po Tokošově vyloučení.

Vyrovnání se Pražané nedočkali, protože Von der Pahlenovi se nepodařila střela před Marcelem Suchánkem a neuspěl ani Fridrich bekhendovým pokusem. Střešovický gólman pak vykryl průnik Víta Hrubého, ale v 39. minutě při Princově trestu už nestačil na povedenou ránu Patrika Suchánka.

Pojistit náskok Vítkovic mohl v 42. minutě z trestného střílení Kološ, poté co Richter po zlomení hokejky atakoval Tomašíka, ale Kafka penaltu zlikvidoval. Reprezentační brankář držel naděje svého týmu, když jej nepřekonal z úniku ani Tomašík.

Deset minut před koncem dostal Tatran na kontakt Fridrich, který šťastně tečoval nohou Von der Pahlenův pokus ze standardní situace. V 53. minutě stálo při domácích štěstí, když Fridrichova teč skončila na horní tyči. Střešovice pak odolaly při Ullmannově vyloučení a v 56. minutě vyrovnal Jedlička po asistenci Von der Pahlena, který vystihl Jelínkovu rozehrávku.

Za dvě minuty trefili břevno vítkovické branky v rychlém sledu Jedlička i Fridrich. Půl minuty před koncem získal Tatran standardní situaci před vítkovickou brankou, v oddechovém čase si dohodl signál a Jedlička po Fridrichově přihrávce do prázdné branky rozhodl. V závěrečném tlaku už domácí na vyrovnání nedosáhli.

Finále play-off extraligy florbalistů - 4. zápas
1. SC WOOW Vítkovice - Tatran Střešovice 3:4 (2:0, 1:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 3. Kološ (Vladař), 17. Tokoš, 39. P. Suchánek (Tomašík) - 27. Deutsch (Richter), 50. Fridrich (Von der Pahlen), 56. Jedlička (Von der Pahlen), 60. Jedlička (Fridrich). Rozhodčí: D. Bartošek, M. Bartošek. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 2610. Stav série: 2:2.

Reklama

Související témata: