Hlavní obsah

Čeští florbalisté prohráli na EFT v Curychu se Švédy

CURYCH

Čeští florbalisté vstoupili do turnaje Euro Floorball Tour v Curychu porážkou se Švédskem 5:9. Tým kouče Tomáše Trnavského držel s favoritem krok ještě deset minut před koncem, kdy prohrával o gól, ale soupeř v závěru zvýraznil svůj náskok. Ve druhém zápase podlehli domácí Švýcaři Finům 4:7, další zápas čeká české hráče v sobotu od 13.30 proti Finsku.

Článek

Před více než šesti stovkami diváků v nevšedním prostředí na curyšském hlavním nádraží, kde se turnaj hraje při oslavách 25. výročí florbalu ve Švýcarsku, se ujali vedení v šesté minutě Švédové po Björkově trefě. V polovině úvodního dějství sice vyrovnal Tomašík, ale Enström a v přesilovce Calebsson získali ještě v první dvacetiminutovce Třem korunkám dvoubrankový náskok.

V 38. minutě upravil Sundstedt už na 4:1. Vzápětí Skalík s Fridrichem během 50 vteřin snížili na rozdíl jediného gólu. Závěrečné dějství patřilo Švédům. Nejdříve trefil v početní výhodě tyč Djurling, který se pak už v 47. minutě dočkal gólu.

Za 64 vteřin dal ještě naději českému týmu Novotný, ale Sundstedt, Hagberg a Rosén získali úřadujícím vicemistrům světa bezpečný náskok. Na 5:8 snížil v přesilovce Jakůbek, poslední slovo měl rovněž v početní převaze sedm vteřin před koncem Calebsson.

"Hráli jsme nedisciplinovaně a dělali jsme mnoho individuálních chyb. To se proti takovému soupeři nevyplácí," řekl serveru florbal.cz trenér Tomáš Trnavský, který doufá, že v sobotu proti Finsku přijde zlepšení. "Očekávám reakci týmu na ten dnešní výkon," dodal Trnavský.

Turnaj Euro Floorball Tour mužů v Curychu
Česká republika - Švédsko 5:9 (1:3, 2:1, 2:5)), sam. nájezdy 1:2
Branky a nahrávky: 10. Tomašík (Šebek), 39. Skalík (Cepek), 40. Fridrich (Novotný), 48. Novotný, 58. Jakůbek (Garčar) - 6. Björk (Rosén), 15. Enström (Hagberg), 19. Calebsson (Quist), 38. Sundstedt (Enström), 47. Djurling (K.-J. Nillson), 51. Sundstedt (Anderson), 53. Hagberg (Calebsson), 56. Rosén, 60. Calebsson. Rozhodčí: Renz, Erhard (oba Švýc.). Vyloučení: 4:4. Využití: 1:2. Diváci: 630.
Švýcarsko - Finsko 4:7 (2:4, 1:1, 1:2), sam. nájezdy 1:2

Reklama