Hlavní obsah

Florbalisté Střešovic nebudou hrát na EP, nahradí je Vítkovice

PRAHA

Florbalisté mistrovského Tatranu Střešovice nebudou hrát na říjnovém Evropském poháru v Lotyšsku. Nejúspěšnější český klub se do soutěže z finančních důvodů nepřihlásil a jeho místo zaujal poražený finalista Vítkovice. V ženské kategorii bude startovat mistrovský tým Tigers SJM.

Foto: Sport.cz

Florbalisté Tatranu Střešovice slaví zisk historicky třináctého extraligového titulu.

Článek

Srpnové kvalifikace týmů elitní světové čtyřky se nezúčastní žádný zástupce z tuzemska, protože Vítkovice se už mezi muži posunuly přímo na turnaj a ženský tým FbŠ Bohemians se účasti v kvalifikaci v Helsinkách na konci srpna vzdal.

Vítkovičtí florbalisté navážou na účast na Evropském poháru z loňského roku, kdy skončili pátí. Nyní budou bojovat v lotyšském městě Valmeira od 5. do 9. října.

Utkají se tam se švýcarským šampionem SV Wiler-Ersigen, další soupeře poznají až na konci srpna. Jedním bude vítěz kvalifikace elitních zemí - Tapanilan Erä z Finska, Tigers Langnau ze Švýcarska, nebo Storvreta IBK ze Švédska, druhým pak jeden z celků z dalších dvou kvalifikačních skupin zástupců ostatních zemí.

"Po loňském zážitku z tohoto turnaje nebylo možné váhat a nabídku k účasti na tomto turnaji nepřijmout. Potkáme se opět s nejlepšími týmy a hráči světa, což je pro nás další skvělá výzva a možnost zvednout prestiž našeho klubu," řekl klubovému webu trenér Vítkovic Radomír Mrázek. "Hráči, kteří na tento turnaj budou nominováni, naberou spoustu zkušeností."

Český mistr chyběl v elitní klubové soutěži už v sezoně 2000/01, kdy z finančních důvodů neodcestovaly do Göteborgu Vítkovice. Tehdy na turnaji žádný český zástupce nestartoval. Podle serveru florbal.cz stojí za neúčasti Tatranu i chystaná rekonstrukce sportovní haly ve Střešovicích.

Hráčky Tigers, které budou v Lotyšsku obhajovat bronz, narazí určitě na švýcarské mistryně Piranha Chur. Stejně jako Vítkovice budou hrát v základní skupině také s vítězem kvalifikace Top4, v které ale budou hrát v ženské kategorii jen NST-Lappeenranta z Finska a Red Ants Rychenberg Winterthur ze Švýcarska, a také s jedním z celků z dalších dvou kvalifikačních skupin.

Složení skupin pro Evropský pohár v Lotyšsku (Valmeira, 5.-9. října):
Muži:
Skupina A: SSV Helsinky, RTU/Inspecta (Lot.), Team Arhus Floorball (Dán.), Q2.
Skupina B: SV Wiler-Ersigen (Švýc.), 1. SC Vítkovice, QA, Q1.
Ženy:
Skupina A: IKSU (Švéd.), SC Classic (Fin.), Rubene (Lot.), Q2.
Skupina B: Piranha Chur (Švýc.), Tigers SJM, QA, Q1.
Pozn.: QA je vítěz kvalifikace Top4, Q1 je výše postavený tým z kvalifikačních skupin Východ/Západ, Q2 je níže postavený tým z kvalifikačních skupin Východ/Západ.

Reklama

Související témata: