Hlavní obsah

Asi jsem zaujala tím faulem, smála se Florbalistka sezony Křížová

Dvacetiletá útočnice FbŠ Bohemians Eliška Křížová se stala na pozici Florbalistky sezóny nástupkyní Ilony Novotné, která vládla anketě tři roky za sebou. Pomohlo jí k tomu i ukončení kariéry suverénky posledních let už v polovině sezony a Křížová se tak vydá v létě na první zahraniční angažmá do švýcarského Zugu s titulem nejlepší tuzemské hráčky.

Foto: ČFbU

Eliška Křížová.

Článek

"Asi jsem zaujala tím faulem, to byl asi nejslavnější okamžik sezóny," smála se Křížová v rozhovoru pro ČTK a server zensky.florbal.cz. I při sobotním slavnostním vyhlášení v pražském Divadle Na Jezerce se diváci v sále bavili v sestřihu jejím zákrokem na mistrovství světa ve Švédsku při souboji o bronz s Finskem, při němž zápasnickým stylem přehodila soupeřku přes mantinel.

"Ale vážně. Na mistrovství světa se mi dařilo, nějaké góly a přihrávky jsem dávala," doplnila jeden z možných důvodů svého vítězství nejproduktivnější hráčka extraligy. O 64 bodů porazila Magdalenu Šindelovou, další čtyři body ztrácela Novotná.

Vítězství nad florbalistkami o deset let staršími nebere jako symbolické střídání generací. "Mája Šindelová pořád patří k nejlepším hráčkám extraligy a my se jim přibližujeme. Myslela jsem si, že vyhraje Kristýna Jílková. Na mistrovství světa jí to šlo, v Tigers je taky velkou oporou, ve finále dávala góly," navázala Křížová. Více si však cení vítězství v anketě o nejužitečnější hráčku extraligy, kde jí prvenství vyneslo hlasování samotných florbalistek.

Do nové sezóny vstoupí jako hráčka švýcarského Zugu. Přerušila proto i na rok studium na FTVS. "Jde tam se mnou Terka Parysová a Hanka Lacková. Budeme tři Češky v jednom týmu, tak si myslím, že se rychle adaptujeme a půjde nám to. Doufám, že postoupíme s týmem do play off a dostaneme se co nejvýše," připojila Křížová.

Zahraniční angažmá bere jako životní zkušenost. "Jak jazykovou, tak i florbalovou. Doufám, že to budu moct pak zúročit i tady v Čechách," doplnila florbalistka, která se věnuje závodně také tancování. Se svým přítelem a tanečním partnerem se mu bude moci věnovat částečně i ve Švýcarsku. "Přesvědčila jsem ho, bude studovat ve Švýcarsku, takže bude možnost si tam také někdy zatancovat," dodala Křížová.

Reklama