Hlavní obsah

Extraliga florbalistek se bude hrát nově s jedenácti týmy

PRAHA

S jedenácti týmy místo devíti se bude hrát v nadcházející sezoně extraliga florbalistek. Česká florbalová unie původně chtěla nejvyšší soutěž žen rozšířit na dvanáct celků, ale záměr nevyšel a bude se hrát opět s lichým počtem účastníků. V extralize zůstalo všech devět klubů z minulé sezony a nováčky jsou Děkanka Praha a Trutnov, které měly zájem hrát o soutěž výše.

Foto: Sport.cz

Florbal - ilustrační foto

Článek

V základní části se utkají týmy každý s každým doma a venku, takže všechny odehrají po 20 zápasech. Do play off postoupí osm celků, ve čtvrtfinále si vyberou kluby z prvního až třetího místa své soupeře mezi týmy z páté až osmé pozice. Play off se hraje na tři vítězné zápasy.

ČFbU se opět pokusí rozšířit soutěž na dvanáct týmů pro ročník 2011/12. Postoupit má přímo vítěz finále první ligy, poražený finalista půjde do baráže s nejhorším týmem extraligy, který vzejde ze souboje týmů z 9. až 11. místa.

Mužská extraliga, která má dvanáct účastníků, se hraje stále stejným systémem jako v minulých letech. Výjimkou je také výběr soupeřů ve čtvrtfinále play off pro trojici nejlepších celků po základní části. Nový ročník extraligy florbalistů i florbalistek začne v sobotu 18. září.

Reklama