Hlavní obsah

Praha bude patřit florbalu - na čtyři dny ji ovládne Czech Open

PRAHA

Praha bude patřit v příštích čtyřech dnech florbalu. Na šestnácti hracích plochách ve dvanácti halách české metropole se odehraje od čtvrtka do neděle 18. ročník největšího mezinárodního turnaje Chance Czech Open. Představí se na něm okolo 4000 tisíc hráčů a 244 týmů z 16 zemí sehraje téměř 700 utkání.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Elitní kategorie mužů i žen nabídne konfrontaci české extraligové špičky s kluby z elitních evropských soutěží. Nadvládu švédských celků, které ovládly v hlavní mužské kategorii celkem třináct ročníků a zároveň osm z posledních devíti, se budou snažit potvrdit obhájce vítězství Dalen, Pixbo Wallenstam, Sirius a nově také Falun.

Na triumf a prémii 100 tisíc korun si bude brousit zuby také švýcarský mistr SV Wiler-Ersigen, další švýcarské celky budou zajímavé i startem českých krajánků. Reprezentační trenér Tomáš Trnavský vede Grünnenmatt s obráncem Tomášem Chrápkem a útočníky Radkem Sikorou a Danielem Šebkem, za Grasshopper Curych hraje bek Aleš Jakůbek a také nově forvard Radim Cepek. Finský klub Koovee má zase nově útočníka Tomáše Sladkého a na turnaj si vypůjčil z Josby gólmana Davida Rytycha.

Turnaj mužské elity se hraje ve čtyřech čtyřčlenných skupinách. Vždy dva týmy postoupí do osmifinálových skupin a z nich tři do čtvrtfinále. Hrát se bude v halách na Podvinném Mlýně a Sparty na Letné, finále je na programu v neděli v 15:30 v Tesla Areně.

Ženy ve dou skupinách

Ženský turnaj se hraje nově ve dvou skupinách po šesti. Představí se jen čtyři nejlepší české celky - mistrovský tým opět s novým názvem Herbadent SJM Praha 11, FbŠ Bohemians, Vítkovice a Liberec. Doplní je šest celků ze Švédska - dva výběry Pixba Wallenstam, Dalen, Umea, Mora a Alunda, ze Švýcarska Red Ants Rychenberg Winterthur a ze Slovenska Nemšová.

Ženy budou hrát v halách Tatranu Střešovice a na Děkance, v sobotu večer se na semifinále přesune na Podvinný Mlýn a finále je naplánováno na nedělní poledne do Tesla Areny. Hráčky Herbadent SJM Praha 11 budou útočit na pátý triumf za sebou a prémii 30 tisíc korun.

Reklama