Hlavní obsah

Vítkovice i Herbadent SJM budou mít na EP těžkou skupinu

PRAHA

Florbalisté Vítkovic i hráčky Herbadent SJM Praha 11 budou mít na říjnovém Evropském poháru v Lotyšsku těžkou základní skupinu. Oběma totiž přibyl po víkendové kvalifikaci ke švýcarským mistrům ještě další zástupce z elitní ligy. Vítkovice čeká vedle klubu SV Wiler-Ersigen také švédský celek Storvreta IBK, Herbadent SJM Praha 11 změří síly nejen s týmem Piranha Chur, ale i s dalším švýcarským zástupcem Red Ants Rychenberg Winterthur s českou brankářkou Janou Christianovou.

Foto: Sport.cz

Předzápasový rituál florbalistů SSK Vítkovice.

Článek

Ze čtyřčlenných skupin postoupí do semifinále a bojů o medaile vždy první dva. Český vicemistr Vítkovice na Evropském poháru nahradil šampiona Tatran Střešovice, který se účasti vzdal. Vedle Wileru-Ersigen a Storvrety narazí Ostravané ještě na SK Augur z Estonska.

Storvreta se kuriózně dostala do hlavní soutěže v kvalifikaci zástupců špičkových evropských zemí losem, když měla tři body stejně jako finský Tapanilan Erä v tříčlenné skupině, kde hráli ještě Tigers Langnau. Vzájemný zápas skončil remízou 4:4 a celkové skóre měly oba týmy 11:7. Augur ovládl kvalifikaci v Budapešti, ve finále zdolal Olimp Frjazino 6:1.

Herbadent SJM, který obhajuje v Lotyšsku loňský bronz z Frederikshavnu, narazí vedle švýcarských soupeřek na dánský Frederikshavn Bulldogs. Ten ovládl v německé Grimmě bez ztráty bodu šestičlennou skupinu za účasti pořádajícího klubu a týmů z Norska, Nizozemska, Lichtenštejnska a Španělska. Rychenberg Winterthur vyhrál oba zápasy proti NST-Lappeenranta, kde se kvalifikace Top 4 zúčastnili jen dva zástupci.

Hlavní turnaj Evropského poháru se hraje od 5. do 9. října v lotyšských městech Valmiera a Koceni.

Složení základních skupin Evropského poháru:
Muži:
Skupina A: SSV Helsinky, RTU/Inspecta (Lot.), Team Aarhus Floorball (Dán.), Tunet IBK (Nor.).
Skupina B: SV Wiler-Ersigen (Švýc.), 1. SC WOOW Vítkovice, Storvreta IBK (Švéd.), SK Augur (Est.).
Ženy:
Skupina A: IKSU (Švéd.), SC Classic (Fin.), Rubene (Lot.), Energa Olimpia Osowa Gdaňsk (Pol.).
Skupina B: Piranha Chur (Švýc.), Herbadent SJM Praha 11, Red Ants Rychenberg Winterthur (Švýc.), Frederikshavn Bulldogs FC (Dán.).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články