Hlavní obsah

Na Polish Cupu čeští florbalisté změří síly i se Švédskem a Finskem

PRAHA

Florbalisté míří do Polska, kde se o víkendu představí na mezinárodním turnaji Polish Open. Česká mužská reprezentace poměří síly s týmy ze světové špičky. Kromě domácího Polska, Dánska a Norska se utká i s Finskem a Švédskem.

Článek

„Se složením účastníků Polish Open jsme maximálně spokojeni a dá se možná tvrdit, že je to i naší zásluhou. V tomto zářijovém termínu s námi totiž chtěli sehrát přátelská utkání Švédové, nabízeli dokonce, že k nám sami přletí. Rozhodli jsme se však preferovat účast na turnaji v Polsku, zejména z důvodu startu Norska, které bude naším soupeřem v základní skupině na prosincovém MS ve Finsku,“ je spokojený před prosincovým mistrovstvím světa trenér české reprezentace Tomáš Trnavský.

Před tradičním listopadovým turnajem Euro Floorball Tour ve Finsku tak má národní tým možnost sehrát zápasy s největšími rivaly ze Švédska a Finska. Kromě Norska také utkání se slabšími soky z Dánska a Polska.

„Naplánovali jsme si dřívější příjezd do Polska, abychom mohli dostatečně potrénovat, takže ve středu i ve čtvrtek absolvujeme přímo na místě ještě několik tréninků, čemuž se přizpůsobila i o něco širší nominace na tuto akci," dodává Trnavský.

Celkem by mělo mít trenérské trio Tomáš Trnavský, Filip Vítek a Jan Vavrečka v Polsku k dispozici 23 hráčů do pole a 2 brankáře. "Na trénování i zápasy je to ideální počet, alespoň budeme moci vyzkoušet více variant při skládání jednotlivých pětek,“ uzavírá Trnavský.

České zápasy na turnaji
Pátek 10.9.
10.00 Česko - Švédsko
18.00 Česko - Dánsko
Sobota 11.9.
10.00 Česko - Finsko
18.00 Česko - Norsko
Neděle 12.9.
10.00 Česko - Polsko

Reklama