Hlavní obsah

Florbalisté Vítkovic ztratili na EP vedení s Wilerem a remizovali

Florbalisté Vítkovic remizovali ve svém druhém utkání na Evropském poháru v lotyšském městě Valmiera se švýcarským mistrem SV Wiler-Ersigen 2:2, i když vedli už 2:0. Ostravané tak měli blízko k postupu do semifinále, ale po konečném výsledku se jim posun mezi nejlepší čtyři opět vzdálil.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Po výhře nad outsiderem SK Augur z Estonska 8:3 má český vicemistr na kontě tři body a Wiler jen jeden, ale Vítkovice hrají ve čtvrtek od 10:00 s favorizovaným švédským celkem Storvreta IBK. Pokud mu neseberou alespoň bod, Wileru pak stačí porazit Augur a vylepšit si skóre tak, aby svěřence trenéra Radomíra Mrázka sesadil na třetí místo ve skupině, které znamená boj o konečnou pátou pozici.

V klíčové bitvě byl dlouho bezbrankový stav, a přestože oba týmy měly do té doby k dispozici po jedné přesilové hře, otevřel skóre až v 34. minutě Tomašík. Necelých 11 minut před koncem navíc podruhé překonal gólmana Haaba Vít Hrubý.

Ale vítěz Poháru mistrů z roku 2005 rychle odpověděl. Za 35 sekund poprvé inkasoval po Bichselově trefě Ciompa a za dalších 28 sekund smazal ztrátu Christoph Hofbauer. Stav už nezměnila ani krátká přesilovka Vítkovic a delší početní výhoda Wileru.

Kouč Mrázek svým svěřencům inkasované góly nevyčítal. "Nebyla tam vůbec žádná chyba, žádný hráč nebyl volný. Byli na něj nalepení dva, jenže oni si ten prostor stejně udělali a trefili se," řekl Mrázek serveru florbal.cz. "Naši kluci jsou mladší, nejsou tak vysocí, ani ještě nemají takové svaly, aby se dokázali rovnat soupeři typu Wileru. My jsme neustáli dvě situace: v brankovišti a u mantinelu - a oni toho využili," dodal.

Reklama

Související témata: