Hlavní obsah

Florbalisty čeká v Espoo generálka na prosincové MS

České florbalisty čeká od pátku do neděle ve finském Espoo turnaj Euro Floorball Tour, který bude generálkou na prosincové mistrovství světa v Helsinkách. Přesně měsíc před startem vrcholu sezony čekají svěřence trenéra Tomáše Trnavského už tradiční klání s triem nejlepších týmů světa - Švédskem, domácím Finskem a Švýcarskem.

Článek

"Chceme doladit obranu, která nás v září na turnaji Polsku zlobila. Budeme hrát s každou pětkou jiný systém podle typu hráčů. Potřebujeme také doladit rychlé protiútoky," prohlásil Trnavský, který bude mít tým před šampionátem pohromadě ještě od 24. do 28. listopadu na závěrečném soustředění v Bystřici nad Pernštejnem.

Před jeho startem zveřejní Trnavský konečnou nominaci, v které bude osmnáct hráčů do pole a dva brankáři. Tým by se neměl moc lišit od kádru pro Espoo, i když tam nejedou například obránce Milan Garčar, útočník Petr Novotný a Ondřej Fojta, nebo i další členové kádru v této sezoně - zadáci Michal Kotlas, Michal Podhráský a forvard Radim Křenek.

Do turnaje vstoupí Češi v pátek v 15:00 proti Švédsku, v sobotu od 18:00 změří síly s Finskem a v neděli od 11:00 je čeká Švýcarsko. "Chtěli bychom si hlavně dokázat, že s nimi můžeme hrát. Tím bychom si zvedli sebevědomí," řekl kapitán českého týmu Milan Fridrich.

Před dvěma lety v generálce na domácí mistrovství světa v Praze utrpěli čeští florbalisté s triem dalších účastníků EFT kruté debakly, na šampionátu s nimi pak odehráli vyrovnané bitvy, i když těsně podlehli.

"My si můžeme výsledek v Espoo vykládat v obou případech dobrým způsobem pro nás. Kdybychom dostali hodně za vyučenou, tak by to byl velký pokyn k tomu, abychom na sobě ještě více makali. Pokud s nimi uhrajeme dobrý výsledek, tak si z toho vezmeme to pozitivní," dodal Fridrich.

Nominace českých florbalistů na Euro Floorball Tour v Espoo (5.-7. listopadu):
Brankáři: Tomáš Kafka (Tatran Střešovice), David Rytych (Josba/Fin.)
Obránci: Marek Deutsch (Tatran Střešovice), Jan Jelínek (1. SC Vítkovice), Štěpán Slaný (Mladá Boleslav), Adam Štegl (JM Chodov), Pavel Brus (Nokia/Fin.), Tomáš Chrápek (UHC Grünenmatt/Švýc.), Aleš Jakůbek (Grasshopper Curych/Švýc.),
Útočníci: Milan Fridrich, Martin Richter (oba Tatran Střešovice), Radek Sikora, Daniel Šebek (oba UHC Grünenmatt/Švýc.), Matěj Jendrišák (JM Chodov), Milan Tomašík (1. SC Vítkovice), Radim Cepek (Grasshopper Curych/Švýc.), Martin Ostřanský (UHC Alligator Malans/Švýc.), Vojtěch Skalík (HC Rychenberg/Švýc.), Tomáš Sladký (Koovee/Fin.), Aleš Zálesný (Warberg IC/Švéd.).

Reklama

Související témata: