Hlavní obsah

Čeští florbalisté přišli v závěru o historickou výhru nad Švédy

Čeští florbalisté přišli v úvodním utkání na Euro Floorball Tour ve finském Espoo tři vteřiny před koncem o historickou výhru. Přesto po výsledku 4:4 získali v 26. vzájemném zápase s šestinásobnými mistry světa vůbec první bod. Další zápas na turnaji, který je generálkou na prosincové mistrovství světa v Helsinkách, čeká svěřence trenéra Tomáš Trnavského v sobotu v 18:00 proti domácímu Finsku.

Článek

Český tým získal v první třetině dvoubrankový náskok, když v sedmé minutě otevřel skóre Zálesný a o deset minut později využil přesilovku při vyloučení Hagberga Cepek. Švédové sice snížili v 25. minutě díky Samuelssonovi, ale za 85 vteřin vrátil výběru trenéra Trnavského dvoubrankový náskok Sikora. I na Enströmův gól Češi odpověděli a po Šebkově trefě měli před závěrečným dějstvím stále dvoubrankový náskok.

A drželi ho i v 43. minutě, kdy gólmana Rytycha nepřekonal z trestného střílení Kim Nilsson. Ten si ale spravil chuť gólem v 53. minutě a pak v power play přihrávkou na vyrovnávací gól Samuelssona. Tým Tří korunek získal potom v nájezdech za výhru 2:1 ještě dodatečný bod do tabulky.

Turnaj Euro Floorball Tour florbalistů v Espoo (Finsko):
Česká republika - Švédsko 4:4 (2:0, 2:2, 0:2), nájezdy 1:2
Branky a nahrávky: 7. Zálesný (Chrápek), 17. Cepek (Tomašík), 27. Sikora (Skalík), 35. Šebek (Sladký) - 25. Samuelsson (Canerstam), 32. Enström (Östholm), 53. K. Nilsson, 60. Samuelsson (K. Nilssaon). Rozhodčí: Lewis, Silvo (oba Fin.). Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. Diváci: 135.

Reklama

Související témata: