Hlavní obsah

České florbalistky i ve druhém zápase na EFT remizovaly

OSTRAVA

České florbalistky i ve druhém vystoupení na Škoda Floorball Cupu v Ostravě remizovaly, když po pátečním duelu s Finskem (6:6) dnes uhrály výsledek 5:5 se Švýcarkami. Dodatečný bod za výhru 1:0 po samostatných nájezdech získalo Švýcarsko. Poslední duel na domácím turnaji, který je součástí Euro Floorball Tour, čeká svěřenkyně trenérek Karolíny Šatalíkové a Markéty Šteglové v neděli od 16:00 se Švédskem.

Článek

Český tým mohl získat vedení v sedmé minutě, ale po faulu Casuttové na Hašovou neproměnila trestné střílení Macurová. Navíc v následné přesilovce domácí tým inkasoval a Rüttimannová otevřela v osmé minutě skóre. Češky ale rychle odpověděly, když hned za 84 vteřin vyrovnala Koníčková a ve 12. minutě otočila stav Jílková. Jenže ještě v úvodním dějství se trefila při vyloučení Hašové Nötzliová a 17 vteřin před pauzou získala náskok Švýcarsku Bernerová.

V druhé části pokračoval vývoj plný obratů. V 25. minutě si přihrávku Paštuškové srazily Švýcarky do vlastní branky a za 89 vteřin upravila na 4:3 Paulovičová. Jenže ve 32. minutě odpověděla svou druhou trefou v utkání Bernerová.

V 49. minutě hrál domácí tým 16 vteřin v pěti proti třem, sice neskóroval, ale v pokračující přesilovce svým druhým gólem v utkání získala opět vedení Koníčková. Dělbu bodů za tři a půl minuty ale zařídila Von Rickenbachová. Dodatečný bod v rozstřelu získala Švýcarkám Morfová, která jako jediná v nájezdech uspěla.

"Pro nás je to dobrý výsledek. Minule jsme s družstvem Švýcarska sice remizovaly taky, ale hra se zlepšila. Jsme spokojené s výsledkem i hrou," řekla trenérka Karolína Šatalíková oficiálním stránkám České florbalové unie a připomněla výsledek 3:3 z dubna z Karlstadu.

Šatalíková litovala, že v závěru tým neudržel vedení. "Nevím, čím to je. Buď je to silami, nebo ztrátou koncentrace. Asi obojí. Holky tam začaly strašně zmatkovat, ztrácely zbytečně míčky, které měly na hokejkách. Pouštěly jsme tak Švýcarky do tlaku," dodala Šatalíková.

Turnaj Euro Floorball Tour florbalistek v Ostravě
Česká republika - Švýcarsko 5:5 (2:3, 2:1, 1:1), nájezdy 0:1
Branky a nahrávky: 9. Koníčková (Šindelová), 12. Jílková (Jarolímová), 25. Pastušková, 27. Paulovičová (Bočanová), 51. Koníčková (Šindelová) - 8. Rüttimannová (Andereggová), 19. Nötzliová (Rüttimannová), 20. Bernerová (Stadelmannová), 32. Bernerová (Stadelmannová), 54. Von Rickenbachová (Stettlerová). Rozhodčí: Heiskanenová, Saarioová (obě Fin.). Vyloučení: 1:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 250.

Reklama