Hlavní obsah

České florbalistky prohrály na závěr EFT se Švédskem 2:9

OSTRAVA

České florbalistky podlehly ve svém posledním utkání na domácím Škoda Floorball Cupu v Ostravě Švédsku vysoko 2:9. V dodatečných nájezdech vyhrály svěřenkyně trenérek Karolíny Šatalíkové a Markéty Šteglové 3:2 a turnaj, který je součástí Euro Floorball Tour, zakončily s třemi body. Český tým skončil při shodě bodů se Švýcarskem poslední, když sice ve vzájemném utkání remizoval, ale následně prohrál nájezdy.

Článek

Z úvodní branky se radoval domácí tým, když už po 41 vteřinách otevřela skóre Urbánková. Jenže v páté minutě bylo vyrovnáno, když balónek nešťastně tečovala za záda Kubíčkové její spoluhráčka Krupnová. Edbergová s Eiremoovou ještě v úvodním dějství získaly Švédsku vedení 3:1.

Po 23 vteřinách druhé části skórovala v oslabení opět Edbergová. V 26. minutě zvýšila znovu při české přesilovce už na 5:1 Widarová, za dvě minuty zkorigovala stav Jarolímová, ale čtyřbrankový náskok vrátila Seveřankám Perssonová.

V závěrečném dějství nepomohly Češkám k dalšímu gólu ani tři přesilovky a naopak v 48. minutě skórovala znovu v oslabení na druhé straně Eiremoová. Výsledek dovršily Gustafssonová s Tjärnströmovou. Český tým se radoval alespoň v nájezdech, když ve čtvrté sérii rozhodla Macurová.

"Konečný výsledek je možná krutý, ale nechaly jsme si dát branky v našich přesilovkách, kdy jsme si nepokryly hráčky," řekla serveru www.zensky.florbal.cz trenérka Šteglová. "Dát si vlastní branku, to se stane. Ale my jsme kupily zbytečné množství chyb, které Švédky umějí trestat," dodala.

Turnaj Euro Floorball Tour florbalistek v Ostravě
Česká republika - Švédsko 2:9 (1:3, 1:3, 0:3), nájezdy 3:2
Branky a nahrávky: 1. Urbánková (Billá), 28. Jarolímová (Kabeláková) - 5. vlastní Krupnová, 15. Edbergová (Didrikssonová), 18. Eiremoová (Karlssonová), 21. Edbergová (Eiremová), 26. Widarová (Eiremo), 37. Perssonová (Tjärnströmová), 48. Eiremoová, 54. Gustafssonová, 58. Tjärnströmová (Perssonová). Rozhodčí: Heiskanenová, Saarioová (obě Fin.). Vyloučení: 1:6. Bez využití. V oslabení: 0:3. Diváci: 250.

Reklama